donderdag 2 februari 2012

2 blousjes en een broek

In mijn vorige post liet ik een jas zien, waarvan ik vooral de voering zo leuk vond.
Van een rest stuk wilde ik wel een blousje voor Esther maken, maar wilde ik combineren met een ander lapje. (helaas) heb ik die bij moeten kopen, die lag niet in mijn lappenvoorraad. Maar ik vind het eind resultaat bijzonder leuk geworden.
Het is een abc patroon, nummer 63. Ik had hem voor Jennieta ook al eens gemaakt, en die was ook zo leuk geworden.
Ik had een ballonrokje van taft gemaakt, die is echt niet zo leuk geworden als dat ik hoopte, dus die ligt op de stapel.... om misschien nog eens aan te passen. Ik heb ondertussen al wel een ander iets in gedachten, als dat lukt, komt ie hier als setje tevoorschijn.
Ik wilde hem jullie niet onthouden, dus show ik alvast het blousje.


Maar dan zit je weer met een stuk ruitstof... en opeens zag ik daar een blousje van Gerben in.
Een witte lap lag al te lonken om veranderd te worden in een broek.
Blouse is uit Bizz kids zomer 2008... (dacht ik) en de broek uit de Sue en Blue van 2008 ... (dacht ik)
Sorry, kan geen jaartallen vinden.
De broek had ik al vaker gemaakt voor de andere jongens, maar ze vallen niet zo groot. Daarom heb ik maar maat 104 aangehouden, en toch is tie nog net aan in de taille. Maar ons baasje heeft ook best een bolle buik!
Best een deftig setje voor de zondag.

En dan de achterkant: Daar heb ik zelfs iets van die andere stof in verwerkt. Ik vond het wel wat hebben om de onderkraag net even wat extra's te geven:
En natuurlijk wilde hij graag showen. Het valt niet mee om in het half donker foto's te maken met een niet-stilstaand jongetje! En ik begin echt te twijfelen aan onze camera, die doet ook niet meer wat ik wil;-))


Nou, dat was weer een beetje turbo van de week, maar het was wel erg leuk om te doen.
Ik ben dik tevreden over de blousjes, jammer van het rokje Maar wie weet, rolt er volgende week een mooi rokje onder de naaimachine vandaan....
Maar ik heb eigenlijk een paar dagen een naaiverbod van Kees, omdat ik errug last had van mijn nek. Nu komt dat ook wel door de kou, gewoon verkrampt (kijk dus echt naar de zomer uit) maar ook de naaihouding is niet goed nu.. Helaas, er liggen nog vele ideeen te wachten, maar komt tijd, komt raad!!


Groetjes en een fijne avond, Klazina

2 opmerkingen:

Fran zei

Super mooi bloesje! Ik ben fan!

Groetjes Fran

MooZ KaartenFabriekje zei

Wat een superleuk blousje is dat geworden!!!
En het jongensoverhemdje ook mooi geworden.

groetjes, Monique