maandag 20 februari 2012

3 rokjes en 2 shirts

Een poosje geleden had ik voor Esther een rokje gemaatk, die niet zo leuk was geworden. Ik ben toen zelf aan het verbouwen geweest, met elastische ophaaltjes enzo, en toen vond ik hem toch wel leuk geworden. Maar daar moest nog een shirtje op.
Ik mocht van Danielle een Ottobre lenen, waar ik al het een en ander uitgehaald had. daar stond ook een knopenshirt in. Een gerimpeld stukje in het voorpand, met een bies afgezet, en daar moesten dan knopen op voor de sier. Maar toen ik zover was, vond ik een restje in mijn bak, waar ik het rokje mee opgesierd had. Dat pastte perfect bij het shirtje. En omdat dat elastisch was, kon dat perfect als bandje langs de hals.
Toen vond ik hem iets lijzig, en heb ik in de zijnaden stukje elastiek gestikt, zodat het leuk gerimpeld werd.
Voila:


Zie hier de hals:

En de zijnaden:

Voor Gerben had ik vorige week een shirt gemaakt, en van het restant nog een shirt. Wederom uit de Ottobre van Danielle, maar nu een ander model.
Ik hoor het me nog zeggen vorig jaar: Die stof koop ik NOOIT meer, zelfs niet als het in de uitverkoop is.
Ja, ik heb het over die vreselijke roesjesstof, die leuk is, als het af is, maar een drama om te maken. (menigen verschillend, er zijn er die het prettig vonden)
Totdat ik op de site van de stoffenkraam een bestelling plaatste, en deze stof in het rood voorbij kwam... voor 3 euro per meter.......
Jennieta stond er bij en riep; Ja mam, die wil ik ook nog.
Ik bestelde een meter en kreeg zo ongeveer 1 meter 30.
Ze wilde wel graag dat de roesjes verkeerd vielen, zodat het rood beter zichtbaar was.
Voor Esther kon er ook 1 uit, en nu is er nog een stuk over voor een nichtje, als die hem leuk vindt...
Gevoerd met een stuk tricot uit de tijd dat ik nooit tricot naaide, en nu prima geschikt is om te voeren.
Jennieta wilde niet poseren, Esther daarentegen al te graag:

(shirt hoort er niet bij natuurlijk!)

Jennieta had nog een lap klaargelegd waar een rechte rok uit moest, met alleen steekzakken, en geen achterzakken. Beetje saai, maar dit model heb ik al verschillende keren gemaakt, en ze draagt ze met plezier. Ik heb gemerkt dat ik maar beter kan luisteren naar haar wensen, omdat het dan gedragen gaat worden;-)
Het komt uit een Stenzoblad van 2005/2006, dus een ouwetje.


Hier is tie nog niet gestreken, nu wel, dus dan valt de zoom al wat mooier.

Zaterdag kreeg ik de nieuwe Burda binnen en de Elodie die ik via Sancho over kon nemen. Morgen hoop ik 7 Ottobres te krijgen, die ik op Mp gekocht heb.
Vervelen? Voorlopig geen last van, zeker niet nu het woensdag Stoffenspektakel is in Barneveld.
Maar van de week is het vakantie, dus we doen maar een beetje rustig aan. De kinderen hadden al allerlei plannen, dus we zien wel, wat de naaimachine tevoorschijn tovert!
Fijne vakantie voor degenen die het ook hebben, en tot de volgende blog!
Groetjes, Klazina

5 opmerkingen:

Lilian zei

ohh, wat heb je veel gemaakt! Die witte rok is mooi! En de kinderen zo blij met hun nieuwe kleren, leuk!!

By Ieke zei

Wat een leuk setje heb je gemaakt voor Esther. Vind het rokje nu echt hartstikke leuk geworden, maar dat had ik al eerder gezegd ;)

Wel toevallig dat je dat stofje zo leuk vind. Gisteren was mijn tante bij ons, en het stofje blijkt enkele jaren terug (maak er maar gerust een jaar of 10/15 van) naar mijn oma te zijn gegaan. En vorig jaar dus naar ons... De moeder van mijn tante was coupeuse en had een naaiatelier/fourniturenwinkel. Van dit stofje heeft ze ooit een zomerjurk voor mijn tante gemaakt. Destijds helemaal hip en de stof bleek best duur te zijn geweest. M'n tante vond het prachtig om te zien dat de restanten nu goed gebruikt zijn. Voor haar moeder heeft ze er foto's van gemaakt... Gaat ze vast leuk vinden (als ze het zich nog kan herinneren)

Marleen zei

Hoi Klasina,
Dat shirtje is leuk geworden zeg, nu heeft Esther er weer een stelletje bij. Ik ben momenteel ook aan dezelfde ruchestof bezig, dezelfde kleuren. Ik vind het niet fijn naaien en...als ik eerlijk ben, vind ik het ook niet zo mooi blijven. Ik heb er een rood tuniek bij genaaid.
Dat wordt weer stofjes kopen op de Stoffenspektakel!!
'k Ben benieuwd waar je voor slaagt.
groetjes, Marleen

Mama C zei

Wat een productie toch weer!
Geloof ik een dag met machines en al jou kant op kom, dan krijg ik wellicht wat van jou crea tempo mee!

Crea Annemieke zei

Een gezellig verhaal over het naaien van al de rokjes en shirtjes.
Nu maar even genieten van de vakantie!
En natuurlijk op naar het Stoffenspektakel.
Hartelijks Annemieke