vrijdag 27 mei 2011

stof opruimen.

Al een poosje liep ik met het idee om wat met al die restanten te doen die maar blijven liggen. Tot ik eens midden in de nacht een helder idee kreeg: Naai ze aan elkaar en maak er een dekbedhoes van.
Maar ja, tussen denken en doen, ligt vaak dan wel een poosje.
Maar vanmorgen al die restjes eens opgezocht en ik ben ze lukraak aan elkaar gaan stikken.  Het zijn dan net van die lapjes die te klein zijn voor een kledingstuk, of ze hebben er al iets van, en te veel om weg te gooien. Ons bin zunig toch???
Ik ben heel makkelijk geweest, heb alles aan elkaar gelocked en de instopstrook ook gewoon afgelocked. Komt toch onder het matras, dus niemand die ziet dat het niet omgezoomd is...
De achterkant is van een bizzkids stofje met een zilverdraadje, waarbij het zilver tijdens het voorwassen gewoon verdwenen is. Zo is de stof toch weer gebruikt, ideaal toch?
Het is een leuk dekbed geworden voor loge's, want ik verwacht niet dat mijn dochters dit bij hun kamer vinden passen. Maar we hebben regelmatig logeetjes hier, dus een extra hoes kan geen kwaad, toch?
Groeten, Klazina


2 opmerkingen:

Riny zei

Je hebt groot gelijk Klazina om alle restjes stof aan elkaar te naaien.Ruimt ook lekker op in je kast..(kan je weer eens een nieuw lapje kopen..
Het dekbed ziet er heel fleurig uit met al die motiefjes.En drogen deed het vast wel met die wind.
PS Ik zie ineens dat het roezelrokje van Jennieta zo mooi genaaid is.Wat knap dat het zo "doorloopt" in de zijnaden terwijl de stof moeilijk verwerkte..Je bent echt een kei...
Groetjes van Riny

a.berkhout zei

Geweldig, wat een idee! En het eindresultaat is ook nog eens leuk geworden!
Trouwens...ik ben gelijk maar een 'volger' geworden ;-)