vrijdag 6 april 2012

Van alles en nog wat...

Ik zag dat het al even geleden was, dat ik een blogje heb gemaakt.
Hoogtijd voor een vervolg.
Deze week heeft de naaiproductie op een laag tempo gestaan.
Er waren zoveel andere dingen die aandacht vroegen en tenslotte kun je niet alles tegelijk toch?
Allereerst waren we weer flink met Gerben aan het tobben geweest. Hij liep al weer een week met koortspieken, dan wel, dan niet. Toch na een week getobt te hebben, maandag maar naar de dokter geweest. Hij had een flinke keelontsteking (angina) en 1 oor was ontstoken. Hoe bestaat het toch, zoveel ziek zijn. Dinsdag heb ik een gesprek, of hij niet een afwijking in zijn immuunsysteem heeft, dit op advies van de KNO arts.
Hij kreeg een kuurtje, alweer dus... maar daar reageerde hij vrij snel op.
Nu slaapt ie weer lekker door, en is de koorts weg en hij knapt weer fijn op.

Gisteren hadden we een bruiloft, niet de hele dag, maar 's middags zijn we naar de kerk geweest en 's avonds mochten de kinderen mee naar het feest.
Esther had al een nieuwe jurk, maar daar wilde ik nog wel een vestje op, omdat ze geen mooi weer voorspelden.
Dat is gelukt, maar het is ook het enigste wat deze week genaaid is.

Het is een ABC patroon, nummer 112.
Heel makkelijk te maken en toch een leuk effect.


Verder hebben we 3 weken de stallen leeggehad, en deze week zouden de kleine kalfjes weer komen.
Eigenlijk vandaag, maar ze stonden woensdagmorgen om 5 uur al voor de dam, zonder dat we het wisten. Dus zo langzamerhand druppelen ze weer binnen.... het is elke dag weer afwachten wat er gaat komen.
Zaten we gisteravond op de bruiloft, krijg je 5x telefoon, dat ze er aan komen. Dus toen we om half 12 thuis waren, was de 1e vrachtwagen al weg, de 2e kwam er net aan, en Kees lag 2 uur op bed.....Het zijn me toch een nachten elke keer.... Maar het is ook altijd weer een gezellige tijd.


De kinderen vinden het elke keer weer feest, die kleine kalfjes, dus ze hebben geluk, ze hebben een hele week vrij van school.
Maar ze vermaken zich ook nog wel in de zandbak, kijk eens wat een eensgezindheid. Zou dat de hele week zo doorgaan?????

Maar we hebben zelf ook nog wel wat gedaan, de 1e plantjes zijn weer gepoot in de tuin... en nu maar wachten tot ze geoogst kunnen worden. In de emmers staan de sla, andijvie, bloemkool en broccoli.
De wortels en de bieten moeten nog gezaaid worden. Ik ben een beetje laat dit jaar, maar de tuin was nog niet eerder gespit, en deze week had ik zoveel aan mijn hoofd, dat dat nog niet eerder kon gebeuren.
maar vooruit, het begin is er maar weer.
De slaapkamer boven begint ook op te schieten, de vloerbedekking is gelegd, de kamer is lekker uitgesopt, en de kast is weer voor 2 jongens ingericht. Is die kamer alvast op orde. Morgen gaan we naar een stapelbed kijken, en er moet nog een nieuwe gordijnroe komen, dan kunnen ze oververhuisd worden.

We willen alle bloglezers hierbij gezegende paasdagen toewensen!

Tot de volgende keer, Klazina


6 opmerkingen:

janneke zei

toen ik je verhaaltje las moest ik echt even lachen.je gebruikt de zelfde taal als mijn man.toen ik die leerde kennen had hij het ook over een dam,en ik begreep maar niet wat hij nu bedoelde :)
je hebt een leuk jurkje genaaid,en wat fijn dat broertjes en zusjes heel af en toe zonder oorlog kunnen samen spelen he.tis heel herkenbaar,en ik denk wel voor iedereen.
mijn schoonouders hebben ook een boerderij gehad dus ik ken de verhalen wel over de veewagens :)
hele goede en gezegende paasdagen toegewenst.
gr.janneke

zigzag zei

Hoi wat vervelend steeds die ontstekingen, heeft hij de fles gehad als baby? daar staan die kinderen om bekend misschien heb je hier wat aan http://www.uwbedrijfonline.be/~yinyang/reacties.html ,hoop dat je het kunt openen.

groetjes jennie.

Klavertje Kleding zei

Leuke set heb je gemaakt. En wat een prachtig gezicht al die kalfjes.

Vervelend dat je zoon weer ziek is. Heel veel beterschap!

Jullie ook gezegende dagen gewenst.

Grt. Nel

Crea Annemieke zei

Hallo Klaasje,

wat een gezellig logje heb je geplaatst.Ik ben altijd nogal geinteresseerd in het boerenleven en nu lekker bij jou kunnen lezen over de kalfjes. Mooi zo'n bedrijf te hebben..... en jij maar naaien. Knap hoor.
Zeg ook goede dagen met de Pasen!
Lieve groet Annemieke

Wilja zei

Gelukkig dat het weer wat beter gaat met je zoon, het is altijd zo sneu als ze ziek zijn.

Onze buren hebben ook kalveren en ik weet dat zowel met het ophalen als het brengen van kalveren, je veel nachtrust mist. Vooral de eerste periode als de kalfjes er zijn is altijd een hele drukke periode. Help jij dan ook in het bedrijf mee?

oja, het vestje kleurt heel mooi bij de jurk en ik hoop dat ze er veel plezier mee heeft gehad op de bruiloft.

groetjes Wilja

Danielle zei

Zo te lezen zijn er weer drukke tijden aangebroken voor jou en je man! OP een gegeven moment ben je denk ik weer blij als het allemaal weer achter de rug is. Leuk om al die fotoos te zien van jullie leventje!
Goede pasen gewenst,
groetjes DAnielle