dinsdag 23 april 2013

Allerlei snel klaar projectjes....

Er lagen al wat dingen klaar om geblogd te worden, maar ondertussen loopt de stapel op, als je niet uitkijkt.
In huis is het een grote rommel, want de verbouwing gaat gestaag door.
Het eind komt in zicht, tenminste, de vloer is vandaag gestort, dus dan kan de afwerking gaan beginnen, het plafond, stuckadoor, elektrisch, vloerverwarming.... Nog een week of 4 hopen we, en dan kunnen we weer gaan inrichten. Het is niet tegengevallen. Het wordt supermooi en heel erg groot.
Ik ben erg blij dat we het gedaan hebben! Dit zou ik met een baby of een heel klein kind ook niet zien zitten, dus het was nu of over 3 jaar ofzo.

Ondertussen naaien we dan maar gewoon verder, want meer dan stofhappen doen we ook niet, het is een beetje achter je eigen aanlopen, op die manier.
Uit de nieuwe Ottobre, die ik bijna nooit koop, omdat ze zo duur zijn, heb ik vandaag een zonnejurk voor jongste dochter gemaakt. Hij was vrij simpel, zat snel in elkaar, en ik denk dat ze hem met mooi weer (komt het nog??) heel veel gaat dragen.


Ik vraag me alleen nog af, er hoort in 't midden een bandje, om hem aan te snoeren, ik ben er zelf niet zo weg van, ik vind dit wat speelser overkomen.
Of is het nu teveel nachtpon?

Van een restje die ik  overhield, een brooklyntop uit het bekende boek.
Achteraf wist ik, dat ik hem onder de oksel wat had moeten innemen, daar liep ik vorig jaar ook tegenaan, maar vooruit, voor een zomers gevoel is het niet zo heel erg.
Het tuut alleen een beetje.


En van een stapel restjes nog wat overbroekjes gemaakt, die droeg ze vorig jaar ook zo graag, en nu kan ze op een degelijke manier ook op het klimrek.In mijn vorige blog liet ik een hartjesrok zien, maar daar moest nog een shirtje bij.
Deze komt uit een oude Bizz kids, maar ik vond ook hier, dat ie onder de oksel wat wijd zat.


En natuurlijk een bijpassend overbroekje voor het klimrek;-))Voor oudste dochter heb ik nog een rok gemaakt, maar die moet nog afgewerkt worden met knopen, die moeten morgen eerst gehaald worden op de markt.

Het zal nu wel even rustig blijven, want als het breek en sloopwerk hier gebeurd is, dan kunnen we aan de grote schoonmaak. Dus zal er wel niet zoveel genaaid kunnen worden.
Maar gelukkig raken de kasten al gevuld, al is niet alles zelf gemaakt, deze keer.
Het is niet anders.

Groeten, Klazina

13 opmerkingen:

Sabine zei

oh, wat heb je weer veel gemaakt! Ik vind het stofje supermooi voor het jurkje en topje, maar ook de rest is weer heel mooi geworden!
En wat leuk te lezen dat de verbouwingswerken goed vorderen. Bij ons vordert het ook, maar heel traag....

groetjes,
Sabine

Felisa zei

Leuke dingen heb je gemaakt! Die overbroekjes zijn inderdaad erg handig he, in de zomer. Ik heb ze nog niet zelf gemaakt.....

sarina zei

wat fijn dat het lukt met de verbouwing, hoever ben je nu?
Wij verwachten ook een baby! Ben nu 13 weken!
groetjes sarina

Lilian zei

wat heerlijk, al dat roze! :)
Voor die gapende oksels is een heel simpele oplossing: rijg een elastiekdraadje erdoor, goed vastzetten en het sluit mooi aan!
Leuk die legging onder die rok, zo kan ze lekker klimmen zonder bloot te zijn. :)

Lilian zei

Vergeet ik duidelijker te schrijven, dat elastiek in die oksel niet rondom doen, maar alleen de onderkant, dan blijft het model aan de bovenkant onveranderd. :)

Doortje Dartel zei

Je bent lekker bezig geweest ondanks de verbouwing.
Laat de zomer maar komen :)
In de nieuwste ottobre staan wel hele leuke patronen, waar je volgens mij wel veel aan hebt.

Crea Annemieke zei

Dag Klaasje, leuk weer eens iets van je te horen. Mag het goed gaan met je? We zullen het hopen.
In ieder geval mooie dingen gemaakt. Die broekjes vind ik handig zeg, ga ik aan mijn dochter laten zien, dan kan ze die ook maken voor Sophie.
Hartelijke groetjes Annemieke

Mama C zei

Ha daar ben je weer!
In de tussentijd niet stilgezeten zie ik ;-)
Hoe gaat het met jezelf?

Groetjes

Wilja zei

Wat goed van je dat je doorgezet hebt met de verbouwing, het is nu wel een hele drukke tijd voor je, maar straks kun je er dubbel van genieten. Mooie kleding heb je ook gemaakt, ach en de winkels verkopen ook hele leuke kleding. Er komt vanzelf wel weer tijd om kleding te maken (leuke babykleding bijv).
groetjes Wilja

sarina zei

hoi, dat schiet op zeg! Nou ook wel lekker en ik hoop voor je dat je energie dan weer terug komt! Dan kan je ook beter van zo n kleintje genieten! sterkte met de laatste loodjes hoor
groetjes sarina

sarina zei

hoi, dat schiet op zeg! Nou ook wel lekker en ik hoop voor je dat je energie dan weer terug komt! Dan kan je ook beter van zo n kleintje genieten! sterkte met de laatste loodjes hoor
groetjes sarina

by Ieke zei

Hoe is het met je? Is de kleine er al? Hopelijk gaat alles goed en mogen jullie (nu, of binnenkort) genieten van een prachtig wonder!

sarina zei

hoe gaat het me je? duurt niet lang meer zeker? sterkte met de laatste loodjes;)
groetjes sarina