dinsdag 4 september 2012

Rimpelrokkendag

Vandaag had ik vrij gehouden om mijn voorraad bestellingen een beetje weg te werken.
Vorige week kreeg ik nl het verzoek van een bruidsmoeder. Wat een toestand zeg, zoveel rokken gemaakt te hebben en dan net die ene, die heel belangrijk was, lukte niet. Ik heb wat zitten piekeren en denken, wakker van gelegen... Zij had nl een gekochte rok, maar daar had ze toch spijt van gekregen, omdat deze teveel tekende aan de achterkant. En als bruidsmoeder wil je toch maar netjes erbij lopen toch?
Degene die ik gemaakt heb, was echt supermooi, al zeg ik het zelf, zat helemaal niet strak, en was precies zoals ze wilde. Maar.................... de onderkant was niet goed, hij bolde teveel naar binnen en er hingen wat hangzakken aan. Dat geeft je gewoon geen goed gevoel. Ik heb een nieuwe voorraad stof  gehaald bij Karteris, maandag heb die rok eerst helemaal uit elkaar gehaald.... wat een werk.
Tenslotte zag ik wat ik verkeerd gedaan had, snel een nieuwe lap geknipt, in elkaar... en vanmorgen belde ze, dat deze helemaal perfect was. Wat een opluchting zeg, niet te beschrijven.
Gelukkig was ze heel schappelijk, was ook niet gestressed of die rok wel op tijd klaar zou zijn. En dat is wel prettig, om zo te werken.
En ook de 1e rok wilde ze gewoon hebben, die was prima om gewoon zo te dragen.
Maar ik heb er geen foto van gemaakt.
Wel van een andere die a la minuut in mijn hoofd kwam.
Ik kreeg een verzoek om een rimpelrok met 2 naden te maken. Maar toen deze af was, vond ik hem toch een beetje saai. De rimpels vielen vanwege de breedte een beetje weg.
Op MP staan ook wel leuke ideeen, en die kwam in mijn hoofd op. Maar nog nooit gedaan, dus een gokje.
Ik heb gevraagd of ik dat idee mocht verwerken, dat mocht en nu is ie totaal niet saai meer, maar juist errug leuk geworden.
Zie hier:

De kleur is tabakbruin, een mooie warme kleur die je van de winter veel gaat zien.
Verder heb ik nog een mooie donkerrode rok gemaakt voor mijn zus. Helaas vond zij de kleur ook mooi, anders was tie in mijn kast beland;-)
En voor een dame die een grotere maat heeft, nog een zwarte.
En zo zijn er de laatste dagen 5 rimpel/knopenrokken onder naaimachine doorgerold, en wachten er nog 2.
Dan kunnen we weer verder met de eigen kleding.
Het zal wel even rustig worden, hierzo, want ik ga niet elke keer die rimpelrokken bloggen.
Maar deze nieuwe versie wilde ik jullie niet onthouden, wie weet, jullie mochten eens ideeen op doen;-)

Dus tot de volgende keer maar weer,
Gr, Klazina

7 opmerkingen:

sarina zei

die is leuk!!!
Heb je er gewoon een hele grote plooi in gedaan? zelfde idee als de knopenrok?
groetjes sarina

By Ieke zei

Fijn dat je weer zoveel bestellingen weg hebt kunnen werken . Nu mag je je creativiteit weer los laten gaan op de winterkleding voor je kids:-)

sarina zei

hoi klazina,

ben begonnen met de rimpelrok, maar kvrees dat tie onafgemaakt in de kast beland! eerst lukte het rimpelen niet, toen had ik daar knopen in gelegd, en die zijn goed gelukt, maar tricot rokken en ik zijn gewoon geen goede combi! Ik krijg zo;n dikke gat en brede heupen erin! misschien probeer k t morgen nog.
ik denk dat het zelfde idee van een memory me wel leuk zal staan, omdat dat minder tekend.

groetjes sarina

Doortje Dartel zei

Volgens mij moet ik ook maar zo,n rimpelrokkencursus gaan volgen.

Wilja zei

Ziet er leuk uit, zo'n rimpelrok met knoop in het midden. 't is net weer even anders. Ik denk dat je blij bent als je al die rimpelrokken af hebt. Kan je eindelijk weer eens heel iets anders maken. Ben benieuw wat je hierna gaat maken?

groetjes Wilja

GeeS zei

Echt mooi zo. Heb je het voor en achter zo gedaan?

Gees.

Klaasje zei

Ha Gees, Ja ik heb het aan beiden kanten zo gedaan, dan valt het mooier. En van de knopen voel je niks, dat heb ik nog uitgeprobeerd.
Gr, Klazina