woensdag 1 augustus 2012

Winterjurk

Even snel een blogje. Gisteren heb ik nog een rimpelrok op bestelling gemaakt. Een donkerblauwe. Weer iemand gelukkig gemaakt, want hij zat perfect, ze was er superblij mee.
Altijd weer fijn om te horen toch?
Maar ik werk het liefst dan door met de kleuren die op de lockmachine staan.
In de vakantie liepen we in een winkelcentrum, en de 1e de beste passage waar we binnen liepen, was: Jawel, een  stoffenkraam. En wel met 50% korting op alle stoffen.
Even lekker gesnuffeld en ik kan dan niet zonder lapjes de winkel uitlopen. Er zijn altijd wel mooie lapjes te vinden toch?
Er lag ook wat tussen, wat ik niet eerder gezien had, een dikke katoenen tricot met lichtblauwe nopjes. Echt mooi! Ik heb 1,5 meter meegenomen en ik dacht daar wel voldoende aan te hebben.
Gisteren de spullen er bij gezocht, en eigenlijk zocht ik een polojurk model, maar dat had ik niet in mijn voorraad.
Ik kwam wel een andere tegen uit een knippie 2008. Ik had hem al vaker bekeken, maar je moet er wel de goede stof voor hebben.
Ik had natuurlijk niet genoeg, want er moesten 3 voilants aan.
Uit de voorraad bak nog een effen donkerblauwe gepakt, voor de middelste voilant, maar toen ik zover was, vond ik het kleurverschil toch te groot, het was wat lichter, en het was echt geen potje.
Uit de restenbak van de rimpelrokken wat stukken gezocht,  en met passen en meten kon het eruit.
Ik heb daarvoor wel een middenvoor en middenachternaad moeten maken, maar dat staat minder irritant dan kleurverschil.
Ik vind het haar heel erg leuk staan. Zoiets heb ik nog niet eerder voor Esther gemaakt, maar ze kan het best goed hebben.
Het is een heel simpel model, lekker snel klaar d.m.v. de locker, want je gebruikt bijna de naaimachine niet...
en een praktisch model, geen ritsen enzo... met gym ook handig dus.
Ze wilde hem al dragen, maar vandaag was dat zeker geen geschikte dag met die warmte, en hij is toch echt voor na oktober bedoeld, dus we leggen hem nog een poosje in de kast.
Misschien maak ik er nog een knoopvestje in lichtblauw op, maar dan moet eerst mijn voorraad geslonken zijn, om weer nieuwe stof te mogen kopen;-))Vandaag geen puf gehad om te naaien met die warmte. Vanmorgen eerst kilo's aardbeien op de markt gekocht en jam gemaakt, en zakjes voor in de diepvries, hebben we van de winter lekker over de pudding.
En nu staat er nog een grote 10 liter pan te pruttelen met rode bieten uit de tuin... maar die zijn voor morgen, als ze afgekoeld zijn.

Fijne avond nog, gr, Klazina
6 opmerkingen:

frunnik zei

Wat een leuk jurkje en idd. heerlijk zonder ritsen etc.
Zo aan en zo weer uit.
Succes met de bietjes en de aardbeien.

Groetjes Arjanne

Made by mama zei

Leuke jurk! Ik zit echt nog niet in de winterkleding. Nou vind ik winterkleding per definitie minder leuk om te maken dan zomerkleding. Na de vakantie (de onze komt nog), ga ik me daar pas mee bezig houden.

wilma zei

Hi.
Pff nog even geen winterkleding hoor. Het is zO heet hier.Maar het is wel erg mooi geworden hoor.Stat ze goed.
Groet, Wilma

Nellie zei

Leuk!

By Ieke zei

Wat een leuk jurkje. Staat Esther leuk! Je hebt het over een bolero, zou ik niet doen. Evt. een applicatie o.i.d. op het voorpand. Ik denk dat een bolero afbreuk doet aan het geheel van het jurkje...

Groetjes Henrike

Wilja zei

Mooi stofje inderdaad. Het model staat Esther erg leuk. Ik ben het met Henrike eens, ik zou er geen bolero bij dragen. Misschien is een vrolijke tricot sjaal een optie (ik geloof dat dat deze winter helemaal in is). Ik ben ook al in de online webwinkels aan het snuffelen naar de nieuwe kleurtjes en modellen. Binnenkort maar eens gaan beginnen met de winterkleding, want ze zijn overal uitgegroeid.

groetjes Wilja