maandag 2 juli 2012

Babysetje en een (halve) polo

Omdat we nog in afwachting zijn van geboortekaartjes, toch maar weer wat in het voren gemaakt. Ik had op MP een heleboel mooie stofjes gekocht, en ik zag daar gelijk een babysetje in.
Ergens had ik in mijn hoofd dat ik een patroon had van een jasje, maar die kon ik niet meer terug vinden.
Toen kwam ik een leuk vestje met een stoer rokje tegen, dus heb ik die gedaan:
Beiden in maat 62, maar het valt volgens mij wat groter, maat 68 denk ik.
Bij Karteris hadden ze geweldig leuk breed elastiek, waarmee ik ook dat rokje kon afwerken, maar het leek me minder aangenaam dan een tricot boordje, dus daar heb ik toch voor gekozen. Maar dat is leuk, dat brede elastiek, streepjes, bloemetjes, super!


Bij dezelfde dame had ik ook jongens tricot gekocht, mooi katoen. Dit kom ik in de winkels bar weinig tegen, en dit is ideaal.. Pieter had al eens om een polo gevraagd, en die wilde ik best voor hem maken.
ik had 170 gedaan, maar echt, hij valt hem nog te groot.
Ik heb hem nog niet afgewerkt bij de zoom en de mouwen, dat komt wel als hij op zijn schouders pas is.
Jongens zijn minder modegevoelig, dus hij ligt nu onder in zijn kast, totdat hij er ingegroeid is.
(en dan wil hij het misschien niet meer;-))
De vorige polo's maakte ik een kraag van tricot, ik heb nu poplin gedaan, veel en veel mooier, dus dat gaat voortaan gebeuren.


Verder heb ik voor een vriendin van Jennieta een Zilli van Farbenmix gemaakt van soepel jeans stof, in 't wit. Die is ook heel leuk geworden. Alleen de zoom moet nog, maar die moet wel gepast worden eerst.
Voor haar kleine zusje een rimpelrokje gemaakt, zo schattig, ze is bijna 2, dus echt een mini mini rokje.

Nu gaan we eerst maar op naar de vakantie, deze week de laatste schooldingen afwerken, afscheid groep 8, afscheid meesters, de afsluiting met een bbq met de hele school, de week zal voorbij vliegen.

Het zal wel even rustig worden hier op mijn blog, want als ze allemaal thuis lopen, zal de machine niet op volle toeren draaien.

Fijne vakantie allemaal en tot blogs,
Klazina

4 opmerkingen:

sarina zei

een mooie polo geworden, en met zo;n kraag is denk inderdaad mooier!
groetjes sarina

Wilja zei

Een leuk babysetje heb je gemaakt. Jammer dat de polo te groot is, hij is juist zo leuk. Nou ja, dan maak je er toch gewoon nog 1 in een maatje kleiner ;)

groetjes Wilja

Danielle zei

Wat een stoer meisjessetje! Echt heel leuk, heb je de stiksels met de cover gedaan? Ziet er echt heel netjes uit, ook de polo vind ik mooi, jammer dat hij nog even de kast in moet.

By Ieke zei

Wat heb je weer leuke dingen gemaakt!!! De kraag is echt super zo!