dinsdag 1 mei 2012

Waterpokken, topjes, rimpelrok...

Allereerst maar eens wat over ons mannetje. Vorige week zijn we bij de kinderarts geweest, waar we alle begrip kregen over de zorgen rond Gerben.
De kinderarts gaf aan, dat het niet echt normaal was, dat hij zo vaak ziek is. Ook de huisarts gaf aan dat hij 17 ontstekingen heeft gehad, en dan dus de gewone snotneuzen niet mee gerekend..... We hebben een verwijsbrief gehad om, bloed te prikken, 12 functies werden er onderzocht. Vooral op het afweersysteem en ook op eventuele allergieen. Maandag hopen we daar de uitslag van te krijgen. Enerzijds hoop je dat er wat uitkomt, anderzijds, tja, wat komt er uit he! Hopenlijk mag het meevallen.
Ik zag enorm tegen het bloedprikken aan, voor mezelf vind ik het nooit erg, maar bij zo'n ventje vind ik het vreselijk. Ik zat te shaken op mijn stoel natuurlijk, en Gerben heeft zo droog naar die naald gekeken, hij huilde niet, hij zei niks, en hij trok ook zijn arm niet terug. Ik was vol verbazing, dat had ik nooit verwacht. Spanning voor niks dus.
Wat een kanjer he!!
Het ging een paar dagen goed, totdat hij bultjes kreeg, jawel, de waterpokken. Het lijkt erop, dat het meevalt, als ik vergelijk hoe de anderen er uit zagen toen ze de waterpokken hadden.  Hij heeft er ook geen last van, hij krabt niet en geeft niet aan dat het zeer doet. Maar eerlijk gezegd, hij heeft het nu wel een beetje verdiend om iets minder ziek te zijn dan normaal... hij heeft al zoveel meegemaakt.
Kijk, zo ziet ie er nu uit:

Dit is eigenlijk het ergste van zijn hele lichaampje. Maar het gekke is, dat hij zijn handpalmen er onder heeft...
Dat hadden de anderen toen weer niet, de foto is niet zo heel scherp, maar een idee:


Vorige week heb ik nauwelijks tijd gehad om te naaien, door al die (para) medische bezoekjes. Maar vrijdagavond kriebelde het toch wel, ik was alleen, en toch maar wat aan het zoeken gegaan. Ik had nog wat restjes tricot en heb voor Esther een paar topjes gemaakt, want we hopen wel, dat we een hele mooie zomer gaan krijgen....
Jennieta diende ook al verzoeknummers in, in andere kleuren....


Mama C, ken je de rechtse stof nog???

Gisteren zijn we 's middags lekker wezen fietsen, en ik had zo'n plezier van mijn rimpelrok op de fiets, ik dacht: daar wil ik er meer van deze zomer. Ze blijven mooi liggen, waaien niet omhoog, en rekt lekker mee, heerlijk! Ik had nog een lap liggen, dus die gisteren nog gauw gemaakt. Maar manlief vindt hem wel wat donker voor de zomer, dus wellicht leg ik hem weg voor het najaar. (kopen we nu toch weer andere lappen?)

En ik had nog een foto beloofd voor als de jongens kamer klaar was. Het is echt een superleuk kamertje geworden. Het behang past perfect bij de gordijnen die al 11 jaar oud zijn, maar er nog keurig uit zien. Het is quilt stof, maar dat maakt toch niet uit voor gordijnen? De jongens zijn helemaal in hun noppies met deze kamer, ze genieten er erg van.
Dat we ook nog lampen hebben besteld in de vorm van trekkers, weten ze nog niet, die hebben we via MP besteld en worden handmatig gemaakt, dus nog even geduld....Morgen wordt het hier weer een drukte, dan hoopt manlief jarig te zijn.
Heel gezellig, de kids hebben vakantie, dus die mogen lekker opblijven.
En natuurlijk taart eten, want de beginselen zijn al  gemaakt;-))
Hij heeft zijn eigen maar alvast een nieuwe gazonmaaier (zitmaaier) van John Deere kado gedaan...  dit wilde hij al langer hebben, maar soms kan het niet uit en soms wel.....
En je moet een goede hebben met al die stukken gazon hier.

Fijne vakantie allemaal en de groetjes,
Klazina
11 opmerkingen:

Mama C zei

Hoi, ik zit je blog te lezen en denk bij de foto van de topjes "wat grappig; dat stofje heb ik ook voor de meiden gebruikt", tegelijk lees ik je opmerking en valt het kwartje!
Wat een leuke topjes heb je gemaakt. Mag ik vragen welk patroon je hiervoor gebruikt hebt? Het begint bij mij weer flink te kriebelen en ik wil rap weer aan de slag! Heb bij Karteris zelfs een paar stofjes gekocht vorige week...

Beterschap voor t ventje en een gezellige dag morgen.

Groetjes

Mama C zei

Hoi, ik zit je blog te lezen en denk bij de foto van de topjes "wat grappig; dat stofje heb ik ook voor de meiden gebruikt", tegelijk lees ik je opmerking en valt het kwartje!
Wat een leuke topjes heb je gemaakt. Mag ik vragen welk patroon je hiervoor gebruikt hebt? Het begint bij mij weer flink te kriebelen en ik wil rap weer aan de slag! Heb bij Karteris zelfs een paar stofjes gekocht vorige week...

Beterschap voor t ventje en een gezellige dag morgen.

Groetjes

Cindy zei

Ach wat sneu dat je kleine man zo vaak ziek is. Hopelijk valt de uitslag mee.
Wat heb je verder weer een leuke dingengemaakt! De topjes zijn mooi en heerlijk voor de zomer!
Fijne dag morgen!
Groetjes cindy

wilma zei

Leuke kamer weer. Hier heb ik voor de boys dekbedovertrekken gemaakt van J.D.Heb (vanwege de prijs per meter)alleen de bovenkant J.D. gedaan en de onderkant van een effen stof(laken).
Beterschap met Gerben!
Groet, Wilma

Wilja zei

Hoi Danielle, leuke topjes heb je gemaakt, die laat ik hier maar niet zien... Je man heeft wel een beetje gelijk, de stof van de rimpelrok past meer bij de nazomer/najaar. Ik hoop dat Gerben verder geen last meer heeft van de waterpokken, want dat kan zo jeuken. En ik hoop voor jullie dat er iets uit de onderzoeken mag komen en dat de uitslag mag meevallen. Wat mij betreft, ik heb gelukkig nergens meer last van en kan weer met plezier in onze nieuwe auto rijden. Alhoewel ik in het begin wel steeds in de achteruitkijkspiegel keek, of de auto achter mij wel optijd remde.

groetjes Wilja

Crea Annemieke zei

Ach Klaasje wat zorgelijk nou met je kleine ventje.... hopelijk mag het meevallen, maar het is altijd spannend....
Maar je hebt toch nog weer leuke dingen genaaid...
Wat goed zo.n grasmaaier veel plezier ermee! En natuurlijk gefeliciteerd met je man...
Lieve groet van Annemieke

Danielle zei

He Klazina, ik ben wel benieuwd wat er nu uit de onderzoeken komt.Kijk als het een naam heeft, kan er misschien wat aan gedaan wordn. Wel zielig hoor dat Gerben nu weer de waterpokken heeft, maar meestal hebben ze er maar even last van he. De jongenskamer is mooi geworden joh, ze zullen er blij mee zijn denk ik.
En nog gefeliciteerd met je man. Leuk speelgoedje heeft hij voor zijn verjaardag gehad!

groetjs DAnielle.
Ps: Wilja zat met haar gedachten bij mij, haha

Wilja zei

haha, ik zie het nu ook. Dat komt waarschijnlijk door het rimpelrokje, ik vroeg me toen af hoe het met de workshops van Danielle ging ;)

In ieder geval nog een fijne dag morgen en voor als je nog weggaat alvast veel plezier (wij gaan morgen de bollenroute rijden en dan nog ff een rondje urk).

groetjes Wilja

Klavertje Kleding zei

Hopelijk gaat het allemaal meevallen met je zoon. Niets is zo naar om zo vaak ziek te zijn.

Leuke topjes heb je gemaakt! Nu de zon nog.

Grt. Nel

Sabine zei

Hopelijk zijn de waterpokken ondertussen zo goed als voorbij, of toch al het ergste. Gelukkig heeft hij er niet al té veel last van!

Mooie topjes heb je gemaakt! Nu nog even wachten op het zonnetje, ook al mag ze stilaan gaan komen.

En ook de rimpelrok is weer heel mooi geworden. Heel mooi stofje!

groetjes,
Sabine

By Ieke zei

Ooh die arme Gerben. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt over de oorzaak van alle ontstekingen.

Ik vind je rok weer hartstikke leuk. Misschien met een wit shirt je erbij en witte schoentjes of slippers?

Nog gefeliciteerd met de verjaardag van je man. Als ik hem was wist ik het wel... zo'n zit maaier is natuurlijk wel heel leuk:-)