donderdag 19 januari 2012

Roos 4004A in 2voud, shirtje en een broek.

In mijn vorige blog postte ik een leuk rokje voor Esthers vriendinnetje. Maar ja, zelf had ze dat model nog nooit gehad, dus dan kan je je eigen dochter niet voorbij lopen toch?
MIjn persoonlijke stoffenwinkel ingedoken, wat leuke lapjes bij elkaar gesprokkeld en daar gingen we. Alle hoop gevestigd op het rimpelen met de locker, wat de vorige keer zo lekker ging.... en wat denk je!! Alleen maar problemen. De 1e strook ging als een speer, de 2e was een drama. De linkernaald brak af, en vloog met een gang tegen mijn ooglid... ging dus net goed, doordat ik mijn ogen dichtdeed bij de 1e pang die ik hoorde.... wat een reflex zeg. Moet er toch niet aan denken dat dat stukje in mijn oog gekomen was...  Daarna bleef het problemen geven, totdat de kinderen en Kees helemaal moe van me werden.
s Avonds besloot Kees met zijn technische oog de lockmachine na te kijken. Zaklamp erbij. Knopjes draaien, boek erbij... Tenslotte dus nieuwe naalden.. links was net vervangen, maar vooruit, toch maar een nieuwe. Hij doet het weer, rimpelen gaat nog niet goed, en hij is toch niet helemaal zuiver in het geluid, maar ik kon weer vooruit.
Ik had ook maar besloten om de rimpelstroken gewoon 2 draads te naaien en aantrekken.
En dat ging verder zonder problemen.

Toen had ik wederom een hele lap over.
Het andere modelletje uitgetekend van dat patroon, en die voor het vriendinnetje gemaakt.
Ik vond het een beetje vreemd, dat die volants in de zijnaad loshangen, ik geloof dat ik ze toch liever aan elkaar heb.

Vandaag vertelde Esther dat het vriendinnetje had gezegd, dat ze elkaars beste vriendinnetjes zijn. Zou dat door de rokjes komen???? Het zijn echt leuke meiden bij elkaar, dus dat zal wel loslopen.

Gisteren een shirtje voor Esther gemaakt onder haar overgooier van een paar blogs terug. Het was een superwijde hals, die heb ik al kleiner getekend, maar is me nog haast wijd zat. Ik houd wel van een beetje aangesloten. Maar het is nog geen zomer, dan zie je de dingen vaak ook wat anders.



En ik had van 't najaar een zak met lappen gekregen. Daar tussen zaten wat leuke stoffen, die ik prima voor Gerben kan gebruiken. Zoals ik al eerder vermeldde, hebben ze hier altijd 2 soorten kleren. Dus ik was van voornemens, alvast een stapel korte broeken te maken, die hij lekker met buiten spelen aan kan doen.
Zo simpel mogelijk, geen zakken, (anders krijg ik binnen een zandbak), elastiek, hopenlijk is hij tegen die tijd zindelijk, en ja, dat was het eigenlijk.
De 1e was af, en meneer wilde passen, en natuurlijk ook een foto. Maar hij staat echt geen seconde stil, dus heb ik maar een andere foto gemaakt, die zo weinig mogelijk bewogen is.
Straks nog een afmaken, die ligt klaar, gelocked en wel, nu nog de zoom en de bovenkant.
Morgen wilde ik er nog 2 doen.
Ik heb al aardig wat lappen weggewerkt zo, maar ik kan het in mijn voorraad nog niet merken;-)
We gaan voorlopig dus nog maar even door.
Voor ik het weet, is de groentetuin weer aan de beurt, en dat kost ook veel tijd.
En wat nu klaar is, is mooi gebeurd, denk ik maar.

Fijne avond nog, gr, Klazina

6 opmerkingen:

Mama C zei

Zo, je bent al helemaal in de zomerstemming! De rokjes zien er allebei erg leuk uit. Heb het patroon hier ook liggen, maar dacht pas vanaf mt 128, ga toch maar eens kijken dit weekend.

Groetjes
*bezig om de cover in te rijgen...*

Unknown zei

ondanks alle problemen heb je wel een prachtig rokje gemaakt!
wat een leuk patroon is dat zeg!

gr. janneke

Wilja zei

Wat zijn de rokjes goed gelukt zeg! Ik ga ook eens opzoek naar dat model, vind hem steeds leuker worden.
De jongens hier moeten van mij ook altijd direct uit school andere kleren aandoen en dan is het wel makkelijk als je een voorraadje speelkleding hebt liggen. Want ze hebben de kleding zo smerig.

groetjes Wilja

Simone zei

Oh, dat rokje van de roos 4004 is leuk!, ga dat patroon op mijn verlanglijstje zetten.
Ik krijg gewoon zin in de zomer.

Danielle zei

Wat een tempo! Maar dat moet ook wel he als je alle kleding wil naaien voor de kids. Het zijn weer mooie en handige kledingstukken geworden.
Wat een geluk dat de naald niet in je oog sprong. Jij kijkt voortaan wel uit met rimpelen op de locker!
goed weekend gewenst,
groetjes DAnielle

by Ieke zei

Wat een leuke dingen heb je weer gemaakt!

En wat 'n tempo! Knap hoor!!!