donderdag 26 januari 2012

Kippenpootjes!

Zien ze er niet heerlijk uit??
Een poosje geleden had ik een tupperware party.
Daar werd een soort wonderpan gepresenteerd, die in de oven, magnetron en diepvries kan.
Ik was toe aan een nieuwe braadpan, maar de laatste tijd kon ik me mateloos irriteren aan al die spetters van de olijf/zonnebloemolie.
Tja, en dan komt die wonderpan voorbij. Het sprak me erg aan, en aangezien ik graag van een nieuwe uitdaging houd, ben ik bezweken voor die pan.
Hij was vrij prijzig, maar dat is een braadpan ook.
Dinsdag werd ie afgeleverd, en gisteren ben ik hem gelijk aan het testen gegaan. Er zat een receptenboekje bij, dus heel handig.
Het was de kippenpootjes kruiden en dan een uur in de oven. Niks geen gespetter op je fornuis, die houd je dus mooi schoon (moet je niet de melk over laten koken onder koffietijd!) en net zo mals. Zelfs een korstje kwam er op.
Er werd gevraagd of ik hier wilde laten weten hoe die pan me beviel. Nou, de 1e test heeft ie dus doorstaan en het viel me mee. Voor dat geld mag het eigenlijk niet tegenvallen he! Het vlees zat los aan het bot, dus dat is een teken dat ie echt goed gegaard is. Halverwege heb ik de pootjes even gedraaid.
Vanavond wil ik gehaktballen hier in bakken. Wat lijkt me dat heerlijk, om niet meer boven een spetterende pan te staan om die ballen om te draaien. Ik moet nog even nadenken of ik ze allemaal tegelijk doe, of in 2x. Normaal braad ik voor 2 dagen, dus 14 ballen. het vlees zit ook in een ruim 12 kilo in de diepvries. In principe kan ik ze 2 hoog stapelen, dan nog schijnen ze goed gegaard te zijn, met korstje.
Ik vraag me allleen af, als ik op zondag bijv de oven wil gebruiken, hoe ik en stokbrood, en vlees moet klaarmaken....
Wie daar een tip voor heeft??
Ik heb graag warm stokbrood bij de soep, dus ja, dat wordt nu even puzzelen.

Groetjes, Klazina

 

2 opmerkingen:

janneke zei

bedoel jij de ultra pro? die heb ik nl ook.ik kon hem toen een stuk goedkoper krijgen,en ik gebruik hem heel vaak.
kun je niet het stokbrood er boven doen op een rooster?

wilma zei

Ja, dat doen wij ook even met elkaar in de oven. De gehaktballen zijn toch klaar dan en evt. doe je de temp wat omlaag. Gewoon proberen.
Trouwens ik doe meestal het vlees in de oven,veel lekerder en geen gespat.Gebruik geen Tupper,maar een ovale braadpan of glazen schaal met folie erover.
Groet,
Wilma