vrijdag 6 januari 2012

De 1e projecten van het nieuwe jaar

Van de week weer met volle moed aan de gang gegaan.
Allereerst had ik nog een bestelling liggen van een zwarte rimpelrok. Ik werk het liefst de dingen die "moeten" het eerst af, dan is dat alvast gebeurd.
Jennieta had voor de zondag een rimpelrok maar die vond ik niet zo mooi vallen. Daar zat viscose doorheen, en dat vind ik toch net niet bij haar passen. Heb een nieuwe lap laatst meegenomen, en  nu mag ze de oude voor school afdragen.
Toen van het reststuk van haar lap een babypakje gemaakt. Zo schattig geworden!! Kan goed als pyjamaatje, maar ook wel voor overdag.
Daarna een leuk patroon uitgezocht voor een zomerjurk voor Esther. Ze wordt van de zomer 7 hopen we, en dan is het net een beetje de grens van wel of geen jurken meer.
Aaangezien zij best een buikje heeft, zakken de rokjes vaak naar beneden en dan zie je een beetje buik. Een jurk/overgooier hangt dan beter.
Ik had nog een grote lap stof liggen, die ik ooit als alternatief bij de stoffenkraam had meebesteld en die eigenlijk best leuk was. Ideaal voor een wijd patroon.
Toen ik het patroon aan het uitraderen was, bleek dat het helemaal niet klopte. De nummering was niet goed, en wat je aan elkaar moest leggen ook niet helemaal. Kortom, het was een moment dat ik dacht: weg ermee. maar dat is natuurlijk mijn eer te na, want ik kan niet zomaar een lap weggooien en wat anders gaan maken.
Op sancho een oproepje gedaan, en (gelukkig) bleek dat ik niet de enigste was, die dit probleem had. Nu dus helemaal een uitdaging om er toch wat van te maken.
Naaitechnisch is tie dus niet zoals tie hoort, maar vooruit, hij is af, en Esther vroeg al om nog zo'n jurk!!!
Ik had niet genoeg om de hele jurk van dezelfde stof te doen, dus de tussenlaag van een andere lap. Ik vind het zelf wel grappig staan.


(er moet nog een shirtje onder natuurlijk, maar we hebben het maar even zo gedaan... De stof ligt in de wasmand, die moet eerst nog gewassen worden!)

De zwarte rimpelrok.

Jennieta's rok

Wat een schattig pakje he! ( moet nog even gestreken worden;-))
Laatst vroeg iemand of ik de lockmachine nu echt veel gebruik. Als ik nu naar zo'n pakje kijk, dan heb ik hem praktisch helemaal gelocked. Allen de zoom doorstikken met een tweelingnaald en het halsboordje. Dus ja, eigenlijk wel veel, want zo naai ik de meeste dingen dus.Verder ben ik gisteren wederom met Gerben naar de dokter geweest. Hij hoestte alweer een aantal dagen, terwijl hij net een kuur voor bronchitis op heeft.
Hij gaf er ook weer bij over, zo erg hoestte hij. En zelfs in de wachtkamer bij de dokter, maar gelukkig waren we alleen en was het niet zoveel. (maar wel vies!)
Hij heeft nu pufjes gekregen om wat vrijer te ademen en ze denkt nu aan astma.
Volgende week weer laten luisteren om te kijken of het idd geholpen heeft.

Vanmorgen ging het al veel beter, en zijn we alsnog naar de Ikea geweest. Dat hadden we beloofd, maar ja, met een ziek kind ga ik ook niet op stap.
We hebben daar lekker rondgelopen en tenslotte gegeten, dus had ik vandaag een dagje "kookvrij".
Ik heb geen hekel aan eten koken, maar dit was ook erg leuk.

Fijne dag allemaal en tot de volgende keer,
Klazina

10 opmerkingen:

Marleen zei

Hoi Klasina,
Wat ben je weer ijverig geweest. Erg leuk!
Ik vind tunieken ook altijd leuk bij meisjes staan. Voor mijn dochter van 8,7 maak ik die ook nog al eens. Misschien ook een idee voor Esther.
groetjes, Marleen

Mama C zei

Wat een productie zo in de schoolvakantie! De jurk van Esther vind ik vooral aan de voorkant erg leuk met die weglopende punten (weet niet hoe ik het moet omschrijven...). En dan babypakje, geweldig lief!
Fijn weekend!

Stina zei

Heerlijk he als je een keer niet hoef te koken,alhoewel ik er ook geen hekel aan heb hoor.

je jurkje is mooi geworden,en dat pakje ook.

goed weekend
gr Stina

Goud en Zilver zei

Knap dat je nog tijd vind om te naaien als de kinderen om je heen lopen.
En heerlijk he even een dagje Ikea, voor de kinderen ook echt een uitje.

GRoeten Herma

Danielle zei

Mooi model jurk, maar na het lezen van jou verslag ga ik er maar niet aan beginnen. (ik heb die Bizz-kids ook) En jurken voor een meisje van 6 kan nog hartstikke goed joh! De mode is helemaal gericht op jurken. Als een jurk Esther beter staat dan een rok zal ik er zeker nog een tijd mee doorgaan.
Voor de rest ben je ook weer lekker aktief geweest!
Jammer joh dat het met Gerben zo tobben blijft. Voor het ventje ook zo zielig. Beterschap gewenst met hem.
En nog een fijn weekend toegewenst,
groetjes Danielle

Crea Annemieke zei

Zo jij bent al creatief bezig geweest in het nieuwe jaar!
Wat een schattige meid zeg met haar mooie jurk, complimentjes hoor...
Succes en sterkte in alle dingen,
Lieve groet Annemieke

wilma zei

Leuk weer allemaal.Arme Gerben,weet wat het is.Hoop morgen te gaan naaien,want vandaag is het maandag he.
Groet, WIlma

Jolanda zei

Wat een ijver, zo aan het begin van het nieuwe jaar!
ik heb ook een lockmachine, maar gebruik hem haast nooit omdat ik ook niet zo vaak naai meer. En dan moet ik echt het boekje er weer bijhalen om te kijken hoe al die draden ook weer moeten! Voor dat tricot babypakje is het wel erg handig, denk ik.
Beterschap met je zoon!

Boekenstek zei

Wat een leuke blog zeg. Zou ik in je bloglist mogen staan met mijn blog? http://boekenstek.blogspot.com/ Uiteraard voeg ik je dan toe in mijn bloglist.
Ik hoor het graag. Groeten, Pleun

Gerda zei

Zo hé wat ben jij creatief en wat heb je prachtige dingen gemaakt!!!