woensdag 30 november 2011

Bontje voor Jennieta en rok op bestelling

Jennieta zag al verschillende keren van die leuke bontjes voorbij komen. Dat leek haar natuurlijk ook wel wat.
Vorige week heb ik een lapje meegenomen bij Karteris. Ze kon idd wel wat gebruiken op een rok met shirt, dus dit breekt wel een beetje.
(op de foto heeft ze niet het bijpassende shirt aan, dat is nl een donkerbruine)
Maar een goed patroon was een beetje lastig. We hebben toen een lang vest genomen, met een overslag. Maar dat wilden we niet, dus we hebben hem verbouwd naar een patroon met rond voorpand en die vooraan tegen elkaar aan sluit. Op zich niet echt moeilijk, als je de basis maar goed hebt. Zo'n vestje zit echt met een uurtje in elkaar, dus een leuk tussendoortje.
Maar voor de warmte hoef je dat niet te doen, want hij is erg dun.




Vorige week kwam mijn tante nog op kraamvisite voor Gerben, en toen kwamen we natuurlijk ook op het naaien terecht. Zij maakte vroeger altijd de prachtigste dingen, dat weet ik nog, dat ik als kind zijnde, dat heel erg mooi vond.
Nu had ze minder tijd om te naaien en vroeg zij, of ik een rok voor haar wilde maken.
Helaas had ze de stof niet meegenomen, maar die heeft ze daarna opgestuurd.
Gelukkig hebben we dezelfde maat, dat naait toch altijd prettig voor een ander. Het komt best precies om hem passend te krijgen. Het was een ruitje en dan is het natuurlijk heel mooi, als dat allemaal doorloopt. Ik kan me mateloos ergeren aan confectie kleding, waarbij de ruit niet doorloopt.
Ooit heb ik iemand een rok zien korter maken, op de ruit afknippen, maar dat het een spiraalrok werd. O, wat jammer toch....
En dan praat je echt over een winkel met naam, die mega dure kleding verkoopt.
Maar goed, deze rok is nog niet afgeleverd, ws zaterdag, dus ik hoop maar dat ze hem goed vindt.
Ze had 1 speciale  wens, en dat was, dat er geen loopsplit in kwam, maar een plooi. Nu was dat jaren geleden dat ik dat gedaan had, maar zo te zien, is dat ook gelukt.


Ik gebruik al jaren een basis model uit een Knipmode, die ik echt overal voor gebruik.  Hij zit mij super, dus dan maak je hem vaak. Hij ligt gewoon standaard klaar, de ene keer maak ik een gedraaide ballonrok, dan weer een rechte rok, heb hem laatst gebruikt als basis rok van een College Style rok....
Wat heerlijk  als je passend model hebt.
En het fijne is, dat er aan de binnen kant een beleg zit, dat vind ik zelf erg mooi.
En nu gaan we eerst de boekhouding weer eens bij werken, dan is dat ook weer op orde. Morgen komt er ook niks van. Dan komt Riny een dagje, dan gaan we 's morgens een rimpelrok maken en 's middags gaan we Karteris onveilig maken.
Heel gezellig, ik heb er zin in!
Fijne dag allemaal,
gr, Klazina

zaterdag 26 november 2011

Familieavond

Vanavond hebben we onze traditionele familieavond weer.
Dit is 5 jaar geleden begonnen, bij ons, en dit jaar zijn we weer aan de beurt.
Dit is gekomen, omdat wij tussen september en januari geen verjaardagen hebben, en wij elkaar dus weinig spraken. Op zich spreek je elkaar wel via de telefoon of een mailtje ofzo, maar zo'n avond is altijd erg gezellig.
En daar hoort natuurlijk gebak bij;-)
Dus ik had al ff zitten prakizeren, wat dat dan moest worden. Een bloementaart vond ik ook zo gewoon, dat heb ik al vaker gedaan. Toen kwam Jennieta met het idee om het boek te doen, met alle namen.
Op zich heel eenvoudig, want je hebt met 12 namen zo je taart vol natuurlijk.
Maar ik vind hem wel grappig geworden, eens wat anders he!
De 1e laag is gevuld met aardbeien vlaaivulling. De 2e laag met slagroom.
Ik heb opnieuw wit marsepein gedaan, maar deze keer wat nat gemaakt, zodat hij beter uitgerold kon worden. Dit ging deze keer veel makkelijker. Opnieuw is het gelukt om de marsepein dun te houden, dat is best lastig i.v.m. scheuren, maar wel minder machtig.




Verder is Kees gisteravond met Gerben naar de huisartsenpost geweest, hij heeft opnieuw oorontsteking. Het houdt maar niet op met hem, de laatste keer was 5 weken geleden. Als dit de winter weer zo door moet gaan.... Vrijdag heb ik een afspraak bij de KNO arts staan, toch maar eens een pittig gesprek gaan voeren of hier niet wat anders aan te doen is. Hij heeft nu 7 kuren achter de kiezen, waar hij op een gegeven moment niet meer op reageerde, en nu heeft hij voor de 4e keer oordruppels. Maar het lijkt me, dat hij daar ook een keer immuun voor gaat worden.
Gelukkig heeft hij vannacht goed geslapen en kwam hij zonder koorts uit bed. Misschien zijn we er nu heel snel bij geweest. Om 5 uur begon hij koorts te krijgen en om 9 uur kreeg hij al oordruppels. Zo snel is hij nog nooit behandeld. Normaal zeggen ze: 3 dagen aanzien en dan maar weer komen.
Onze huisarts zegt al: Als Gerben koorts heeft, moet je direct komen.
Wel erg prettig, als ze zo met je omgaan, daar zijn we echt erg blij mee.

Fijne dag allemaal,
Gr, Klazina

donderdag 24 november 2011

Rimpeljurk maat 164 voor Jennieta en rok op bestelling

In mijn vorige blog schreef ik over een rok op bestelling. Het was een rok met 18 pandjes, en die dus heel wijd valt.
Maandag zijn we wezen passen, en met wat kleine aanpassingen, was hij prima. Ik heb de lengte 10 cm langer aan gehouden dan het patroon, afknippen kan altijd nog wel.
Maar ze was er erg blij mee, dat ik dat gedaan had.
De voering is een bremsilk geworden, wat erg prettig naait. Op zich nam ik zelf altjid gewoon de goedkoopste, of een katoenen voering, maar je kunt wel het verschil merken. (en de prijs ook;-))
Bij het patroon zat geen voering gedeelte. Ik heb de pas ook als beleg genomen. Toen heb ik van de 5 rokpanden, het bovenste gedeelte aan elkaar geplakt, en dat als basis van de voeringrok genomen. Zodoende heb je dan de ronding van de pas, en heb hem verder als A-lijn uit laten lopen.
Morgen wordt hij afgeleverd, dus ik ben erg benieuwd.

Het is wel een glimmende stofje zo op de foto, maar dat ligt vnl aan de flits.
Het glimt wel, maar niet zo ......

Jennieta had al een poosje in gedachten om een rimpeljurk te hebben. En wie kan die dan maken????
Juist, opnieuw een uitdaging dus.
Er is geen bestaand patroon van, dus dna ga je eerst een week denken hoe je dat gaat aanpakken. Ik dacht eerst aan een shirt, met aangeknipte rok, die gerimpeld moet worden en dan tegendraads dus het voering gedeelte. Maar dan krijg je wel een enorme lap. 
Ik heb nu als basis een getailleerd shirt genomen, en dan een voeringrok aangeknipt, tot de gewenste lengte.
Dat eerst gepast, zodat hij wel mooi aansluit op d'r heupen. Dat ging allemaal goed, maar het viel me wel op, dat ze een afwijkend maatje heeft. Ze heeft best stevige billen, en dan moet je toch wat uitkijken dat dat niet teveel afsteekt.
Toen heb ik die bovenrok geknipt, maar een stuk langer.
Die ben ik gaan rimpelen, maar daar ben ik de mist ingegaan. Ik had echt gedacht dat ik hem lang genoeg had gehouden, maar het had nog veel langer gekund. Helaas, daar kun je dus niks meer aan veranderen.
Hij is me nu veel te kort geworden, maar met een panty/maillot dan gaat het net....
Ze moet hem maar wat meer naar beneden trekken, zodat hij niet te hoog blijft hangen.
Foto's maken is een beetje lastig in het donker ...en ook als het zwart is.
Maar ik weet nu, hoe ik het de volgende keer wel moet doen, en daar heb ik weer wat van geleerd.
Daar gaat het tenslotte ook om toch???
Misschien is het mooier als ik bij dag ook een keer foto plaats.
De hals had ik wat verder uit kunnen diepen, die zit vrij hoog. Het was een koltrui die ik als basis had, maar hij sloot me te hoog. Het is nu nog iets te strak, maar dat gaat vast de volgende keer beter;-))
Zie hier:


Het viel me tegen hoeveel stof erin ging in die jurk. Ik had voor de zekerheid maar 2,5 meter genomen, maar er blijven nu alleen maar reststukjes over. Ik moet er wel aan wennen dat ze zo hard groeit hoor.
Ik vond het heel leuk om hem te maken, en als zoiets er nog een keer moet komen, dan weet ik hoe ik dat aan moet pakken. Aldoende leert men toch?

Fijne avond nog en tot de volgende keer,
Klazina

vrijdag 18 november 2011

Allerlei projectjes

Zo, weer even tijd maken voor een blogje.
Van de week met van alles en nog wat druk geweest, en eigenlijk geen reden gehad om een blogje te schrijven. Maar ondertussen wel het een en ander gedaan hoor;-))
Ik ben deze week bezig geweest met een rok voor Jennieta's vriendin. Ze wilde eerst een overslagrok met ballon onderkant. Maar daar had ik geen patroon van, maar wel een hele leuke rechte rok met van voren 2 stolpplooitjes en van achteren ook. Die vond ik beter bij de stof passen die  ze al gekocht hadden, een beetje wollig. Hij stond in de Young Image van vorig jaar winter. Dus die heb ik laten zien en ze vonden hem ook leuk. Ik heb maat 36 gemaakt, met ruimte aan de zijkanten, zodat hij eventueel uitgelegd kan worden. Maandagavond gaan we een pas-sessie houden, dus daarna kan ik hem afmaken.
Haar moeder had een fijne rok, maar aangezien dat van metaaldraad was, en dus na 1 x wassen zodanig vernield, kon ze hem niet meer dragen. Wat jeukt dat toch aan je benen, al die ijzerdraadjes.
Het was een mooi model, maar het bestond uit zoveel deeltjes, dus best heel veel werk, en dan is het maar de vraag of tie dan net zo lekker zit, als de gekochte rok.
Ik heb een soortgelijk patroon opgezocht, en dat voorgelegd.
Het is een rok, die bestaat uit 18 delen, voor en achter 5 pandjes met 4 spies tussenuitgestikt. De stof is een hele dunne memory, dus een enorm gerafel. Voordat ik ging naaien, heb ik eerst al die pandjes afgelocked, dus dat bespaart een hoop gerafel.
Nu is deze ook pasklaar, en kan ook maandag avond gepast worden.
Nu nog de voering. Ik zit te dubben tussen een gladde voering, bremsilk ofzo, of taftzijde, of katoen. De memory is een hele dunne stof, dus warmte geeft ie niet. Maar als ik taftzijde doe, dan wordt de voeringrok zwaarder dan de rok zelf, en ik weet niet of dat een idee is. Nog maar even over na denken geloof ik...

Bovendien had Jennieta eindelijk bedacht wat ze op school ging trakteren. Ze was in oktober al jarig geweest, maar ze wist het maar niet. Vorige week besloot ze om cupcakes te maken met een 11 van marsepein. Maar...... vrijdags nam een juf afscheid en wat trakteerde die??? Juist, cupcakes.
Dus weer denken en denken.... Tot ze ging googlen en het volgende idee tegen kwam:


Zijn ze niet om op te eten???
Eigenlijk hoorde het aardbeien te zijn, die als bloembakjes fungeerden, maar ten eerste waren die zo schrikbarend duur en ten tweede waren ze te klein om zo'n bloempje omhoog te houden. Dus hebben we voor mandarijntjes gekozen. Helaas lust ze die zelf niet, maar vooruit, ze kon zich er wel in schikken.
De bloempjes zijn met een koekvormpje uitgedrukt uit een plakje leverworst. (sorry, zitten e-nummers in ,maar ik had effe geen keus;-))
En nu is ze ook eindelijk haar feestje aan het vieren met groep 8 in het zwembad. We hebben hier de afspraak gemaakt dat ze in groep 8 buitenshuis wat mogen doen. Ze zitten maar met zijn 5e in groep 8, en 1 jongen kwam niet, dus zijn ze nog maar met z'n 4e zwemmen. Kees en Pieter zijn mee, dus  heb ik nu het rijk alleen.

En nog even wat leuks over die e-nummers. Ik ging vorige week bij de keurslager vragen om e-vrij vleeswaren. Het zit eigenlijk overal in, behalve in rosbies, rookvlees, fricandeau, maar dat is allemaal spul wat ze niet echt lekker vinden, dus wordt het ook niet gegeten.
Hij bood aan om gehakt te maken met e-vrije kruiden en dan in plakjes te snijden in pakjes van 100 gram. Het kan in de diepvries, dus dat is makkelijk. Ik kon het donderdag ophalen. Wat een service he! Ik kwam er helemaal nooit, dus ik vind het wel een stukje reclame.
Ik kan je zeggen, het was heerlijk!! Daar ga ik gauw weer heen dus. Hij bood ook aan, om in overleg te kijken, wat hij nog meer kan klaarmaken van andere soorten vleeswaren. Zeg nou zelf, maak je dan goede reclame of niet???

Zo, en nu ga ik nog 2 patronen uitraderen voor iemand uit Canada! Ik ben het nog niet vergeten hoor Wilma, maar heb vorige week pas patroonpapier gekocht!
Het komt volgende week naar je toe!

Goed weekend allemaal en tot de volgende keer!
Klazina

zaterdag 12 november 2011

E-nummer vrij dagje

Althans, dat is de bedoeling.
Ik had voornemens om voor morgen tomatensoep volgens recept te maken, uit het receptenboekje van Dinneke van den Dikkenberg.
Automatisch had ik vroeg al een pan met vlees en bot opgezet, om te trekken, tot ik er later achter kwam, dat het dus een hele andere volgorde heeft. Maar met een beetje improvisatie kom je zelf ook een heel eind. Halverwege moest ik wat roomboter met bloem mengen. Ik pakte een nieuw pak bloem uit de kast en die blijkt dus vol met beestjes te zitten. Ooit heb ik dat in het verleden ook een keer met bloem gehad, maar o bah, wat is dat vies. En natuurlijk had ik niet nog een nieuw pak bloem staan.
Ik heb de soep afgemaakt zonder bloem, maar hij was dus wel wat aan de dunne kant. Ik heb toen een papje gemaakt van maizena (zonder beestjes) en melk, en dat er doorheen geroerd. Nu is de soep lekker dik. Hij is wel een beetje flauw, maar dat moeten we morgen dan maar op smaak maken met wat zout.
Er zit nu wel een kilo verse tomaten in, i.p.v. smaakversterker E621, dus allicht is het veel gezonder...
Ik wilde ook macaroni maken zonder zakje. Het schijnt dat je er veel sneller vol van zit. Nou, dat heb ik gemerkt. Het voedt veel meer dan wederom die smaakversterkers.
Ook had ik gisteren sate saus gemaakt van een internetsite , voor degenen die zich ook verdiepen in deze stijl van eten: http://www.smakelijck.blogspot.com/
Daar staat een superlekker recept van satesaus op.
In mijn kookboekje staat een recept om pindakaas te mengen met water, nou, dat hoef ik ze hier niet te geven, dus heb ik dit bovenstaande gebruikt. Ik had alleen geen knoflook, maar heb toen wat chilipoeder er doorgedaan, maar dat was net iets te veel van het goede. Volgende keer iets minder.
Ook wilde ik graag een slagroomtaart maken omdat wij vanavond visite krijgen. Normaal gebruikte ik daar biscuitdeeg voor, maar ja, weer die E-nummers he! Dus een "bakkersrecept"a la mijn vader, met eieren, suiker (uiteraard rietsuiker) en bloem.
Ik had netjes de eieren en suiker gemixed, en giet het in de vorm en huppa, in de oven. O nee he, de bloem vergeten. Ik had het nog wel zo netjes klaargezet, en toch vergeten.
Het hele beetje kon ik zo de prullenbak in kwakken, en heb toen maar een nieuwe gebakken. Jammer van de eieren zeg! Gelukkig zijn de kippen van de week begonnen met eieren leggen, dus nu maar hopen dat ze het alle 4 gaan doen. Dan hebben we voorlopig genoeg eieren!
Maar het allerleukste van vandaag vind ik het volgende:
Vorige week had ik een Jemako avond (hoe maak  ik mijn huis zo snel mogelijk schoon en goed ha ha) en had daar een nieuwe deurmat besteld. Vanmorgen kwam Christian uit bed, en die vroeg: hebben we een nieuwe mat. Ja dus, zoals je ziet. O zegt ie, zat die andere vol met E-nummers dan??????
Tja, het werkt door op de kinderen, zoals je ziet.

Voor Esther had ik nog een leuk kussen gemaakt, die ik van de week spotte in Landleven. We zaten bij de tandarts, en ik zat dat zo door te bladeren, en ik vond hem zo leuk! Gisteravond was ik alleen en toen dacht ik: Leuk, om die eens te maken.
Volgend jaar willen we de kamers gaan omswitchen, de jongens bij elkaar en Esther alleen leggen.
Dus ik ben een beetje aan het knippen gegaan, maar hij is wel een beetje groot uitgevallen. Maar Esther vond hem helemaal geweldig, dus die bewaart ze nu tot haar nieuwe kamer.
Ik maak er nog 2 in een kleiner formaat, dan heeft ze een leuk setje.

Groetjes en een fijne zaterdag nog,
Klazina

dinsdag 8 november 2011

Gedraaide rimpelrok

De laatste tijd zag ik ze links en rechts al verschijnen. Gedraaide rimpelrokken.Tja, en ik zal Klazina niet zijn met de gedachte: wat een ander kan, kan ik ook.
Ik had me er nog niet heel erg in verdiept, maar vorige week kreeg ik de tip, hoe je die kon maken. Maar nog was ik er niet over uit. Hoe zou hij aan de achterkant vallen, zal hij niet te strak om me heen draaien?
Toen had ik in gedachten om hem als A-lijn te maken en dan met een voeringrok vast te maken. Maar nee, dat was hem ook niet.
Ik ben begonnen om hem 5 cm meer dan de heupwijdte te maken, en dan maar zien hoe hij zou vallen/draaien.
Verder had ik ook wat meer lengte aan gehouden, omdat ik niet van die hele korte rokken wil.
Toen hij af was, was het net een hobbezak, ik had echt die 5 cm niet aan hoeven houden, 2 of 3 was genoeg geweest, en die lengte had ook niet gehoeven.
Dus hier wat af en daar wat innemen....
En dit is het resultaat:



Maar dat was nog niet alles van deze week.
Ik kreeg een verzoek van een jongedame uit de kerk, die een kindermaat heeft. Heel lastig kopen dus, en alles wat ze koopt, moet worden ingenomen.
Zou ze dus zo'n rimpelrok willen, dan krijgt ze een kindermaat, die veel te kort is.
Dus of ik er 1 op maat wilde maken.
Gisteren heb ik hem gebracht, en ze is er helemaal blij mee. Ik dus ook.
Ze vond het helemaal geweldig om een rok op maat te hebben. Wat is het toch heerlijk, als je mensen blij kunt maken. Voor mij een tussendoortje en voor haar een groot plezier.


Een moeder op school, vond het leuk, als zij haar moeder kon verrassen met een rok.
Vanmorgen ben ik naar Karteris geweest, had ook een verzameling fournituren nodig, en daar stof meegenomen.
Die dame is al wat op leeftijd, en wilde geen korte rok. En in de winkel zijn ze dan aan de korte kant.
Dus wederom een rok op maat, die niet in de winkel te verkrijgen is.
Weer een blij gevoel vandaag overgehouden.


Vanmorgen moest ik toch naar Karteris, maar wat een stof lag daar, enorm. Ik voelde me net een klein kind in een snoepwinkel.
Gelukkig had ik weinig tijd, omdat wij open morgen op school hadden, maar ik kan daar wel een dag doorbrengen.
Wat een collectie, ik geloof niet dat er ooit zoveel gelegen heeft. Nu lijkt het misschien meer, omdat winterstoffen toch dikker zijn, maar nog....
Ik heb me keurig aan mijn lijstje gehouden, dus heb me echt netjes gedragen.
Heb alleen die stof van die bovenste rok meegenomen, maar ook alleen maar, omdat ik dat model eens wilde proberen.
De rest was bestellingen en voor mijn schoonzusje wat lappen.

Zo, dat was mijn productie afgelopen dagen, dus morgen maar weer andere bezigheden doen.
Groeten en een fijne avond, Klazina

zaterdag 5 november 2011

2 pyjama's voor Esther

Al een poosje had ik een lap in de kast liggen, maar wist ik niet, wat er mee te maken.
Tot ik een bijpassende tricot op het stoffenspektakel zag liggen, en ik opeens een pyjama voor Esther er in zag.
Dus de lappen uitgewassen, en vandaag wilde ik er aan beginnen. 2 kinderen hadden een verjaardag en Jennieta was lekker aan het bakken in de keuken. En dan rolt het zo maar vanzelf onder de locker vandaan. Ik had nog best wat stof over, en met wat passen en meten, kon er nog wel een pyjama uit. Ik heb wel het achterpand door midden moeten knippen, maar dat lijkt nu natuurlijk net alsof het hoort;-))
Toen ze uit het feestje thuis kwam, was ze helemaal beduusd dat de pyjama klaar was. Ik had niks gezegd, dus het was een grote verrassing.
Van de vorige pyjama van nicky, zegt ze altijd: Dat is de lekkerste pyjama die ik heb      gehad. Heerlijk toch, om zo pyjama's te naaien????
En het is nog wel makkelijk, een extra pyjama, ze heeft nog wel eens een ongelukje, dus het zal vast van pas komen.
Wat zal ze lekker slapen deze winter;-))


Hier een detail van de onderkant, zo leuk, heb een extra rolzoom gemaakt. Staat grappig he!

En ze wil hem graag even showen! Ze heeft geen blauw oog hoor, maar ze kwam net thuis van een piratenfeestje.



Jennieta heeft speculaas gebakken vandaag, en die is toch lekker, mmm, daar blijf je van eten, als je niet uitkijk.
Gewoon van Koopmans en die is e-vrij. Er zit 1 nummer in, en die is groen, dus gebruik ik het wel.
Maar we moeten nog erg wennen aan de smaak van andere dingen, de soep vorige week was nog niet helemaal je-van-het.  Er werd al om de maggi geroepen, maar helaas, dat is verboden, dus dan maar wat extra zout.
Het is wel een weg zoeken, wat wel en niet mag.
Nu gebruiken we voor het bakken roomboter, maar anderzijds is dat weer slecht voor hart-en vaat ziekten. Tja, wat doe je dan he!
Voor het vlees braden zijn we overgegaan op olijfolie, en dat is goed te doen. Alleen spettert het enorm en dat is minder prettig.
Het is een kwestie van dingen eigen maken, maar dat is niet in een paar weken gebeurd, heb ik gemerkt.
Maar we doen ons best, denk ik maar.
Goed weekend allemaal en tot de volgende blog,
Groetjes, Klazina

dinsdag 1 november 2011

Bokkepootjes zonder E, scrappen, draairokken

Afgelopen dagen niet echt stil gezeten.
Er was weer van alles te doen, en er zijn zoveel leuke dingen, dus dan moet je soms keuzes maken.
Vrijdagmorgen hadden we met een aantal dames uit de kerk een creatieve ochtend. We gingen scrappen met merci doosjes, waxinelichtjes en al van deze dingetjes. Naast de gezelligheid ook dingen geleerd en genoeg ideeen om weer vooruit te kunnen.
Vrijdagavond werd ik gebeld door iemand die met spoed om een zwarte rok verlegen was. Deze keer geen rimpelrok, maar een gedraaide ballonrok. Deze heb ik zelf al vaak gemaakt, dus dat ging wel lukken. Ik had het geluk dat ik een lap memory stof in huis had, een zwarte rits en een lap voering.
Aangezien ik vrijdagavond alleen thuis was, met 3 kindjes op bed, ben ik gelijk begonnen. Ik heb de bovenrok en de voeringrok klaargemaakt, en zaterdag kon er even gepast worden. Het was gelijk goed, hij zat super. Toen kon ik hem gelijk afmaken en 's middags heeft ze hem opgehaald. Vervolgens vroeg haar dochter, de fluitjuf van Jennieta, of ik er voor haar ook 1 kon maken. Ik had nog een lap liggen, ooit gekocht bij de stoffenkraam voor 3 euro per meter, dus gelijk 5 meter ingeslagen;-)), en die heb ik gisteren gemaakt. We hebben dezelfde maat, en dat is bar makkelijk als het spoed is. Vanmorgen heeft ze hem opgehaald en die zat ook als gegoten.
Ik heb er geen foto's van gemaakt, maar het zijn hetzelfde soort als ik laatst voor mezelf gemaakt had.

Laatst heb ik dat nieuwe boekje gekocht van koken zonder e, met 60 recepten er in.
We zijn er aardig mee bezig en het begin is er nu.
Zo langzamerhand raakt de voorraad kast leger, met al de "verkeerde"nummers, en de nieuwe spullen worden bewust ingeslagen.
De bokkepootjes uit het boekje spraken me wel aan.
Op zich is het niet moeilijk, maar ik ben nog niet tevreden over het eind resultaat.
Het recept was voor 40 halve bokkepootjes, maar mijn bakplaat ging niet verder dan 20 halve. Ik dacht de rest te laten liggen, tot de 1e zending klaar was. Maar toen ik die ging spuiten, was het doorgelopen, dus eigenlijk kon ik er niks mee.
Volgende keer maar de hoeveelheid halveren, denk ik.
Verder zagen ze er heerlijk uit, smaken ook goed, maar ze pikken erg aan je handen. Misschien dat er iemand in blogland is, die daar een tip voor heeft? Zo kan ik ze niet presenteren aan visite;-)




Verder heb ik een merci doosjes versierd uit mijn voorraad knutselspullen, want morgen heb ik een verjaardag van een kennisje.
Maar als ik dan eenmaal begin, krijg ik gelijk de halve familie aan tafel en dan willen ze dat allemaal wel.
Heel gezellig natuurlijk, maar ook erg chaotisch.
Ik had er een foto van gemaakt, maar Pieter wilde absoluut niet, dat ik die hier ging publiceren. Flauw he, het was juist zo leuk.
Maar dit is mijn doosje geworden en ik vind hem erg leuk.




Dus zo blijf je een beetje in de weer en verveel je je niet zo gauw.
Maar ik heb vanmorgen ook heel ijverig de keukenkastjes uitgemest, en vooral de oude verpakkingen met verkeerde e-nummers weggedaan. Tenminste, die al open waren, en waar ik ws toch niks meer mee deed.
Dus dat geeft ook een lekker opgeruimd gevoel.
Maar als Gerben naar de peuterspeelzaal is, dan gaat het allemaal 2x zo hard lijkt wel, anders verhuizen mijn keukenspullen door het hele huis heen, geloof ik.
Nou, dat was mijn verhaal weer voor vandaag,
tot de volgende keer,
gr, Klazina