dinsdag 20 december 2011

Rok op bestelling voor vriendin van Jennieta

Een paar blogs terug had ik een rok gemaakt voor een moeder van Jennieta's vriendin.
Toen was ik ook al bezig met een rokje voor haar vriendin, maar er moest tussendoor een paar keer gepast worden.
Gisteravond kreeg ik hem na de catechisatie terug en was hij pasklaar. Dus vanmorgen maar gelijk de voeringrok gemaakt en erin gemaakt.
Ik vind het een superleuk model voor die jonge meiden. Ik denk dat die er voor Jennieta ook nog wel een keer gaat komen.
Deze stof was er ook erg geschikt voor. Eerst hadden we een soort ballonrok in gedachten, maar toen ik de stof al had en dit patroon tegen kwam, heb ik dat laten zien. Ze vonden hem ook leuk.
Het patroon komt uit de My Image van vorig jaar.
Het was maat 36, maar nog te groot, dus heb ik hem verkleind naar haar eigen maat.Gerben is vrijdag geholpen aan nieuwe buisjes. Het was hard nodig, want achter zijn linkertrommelvlies was het weer helemaal mis. Het zat vol met rommel, etter en bloed. Dus ze hebben het schoongemaakt en nieuwe buisjes geplaatst.
Hij heeft er weinig last van gehad. Hij kreeg wel weer oordruppels mee, om de boel schoon te maken.
Zaterdag begon hij te hoesten, zo zielig, hij kokhalsde gewoon. Zondag heeft hij door het hoesten ook overgegeven. Dus toch maar weer een rondje huisarts. Hij heeft nu bronchitis. Heeft hij geen kuur voor oorontsteking, krijgt hij het wel voor dit.
Volgens mij slaat de kuur goed aan, want hij heeft vannacht goed geslapen en heeft maar 1 hoestbui gehad vroeg in de nacht, en dat in tegenstelling van de vorige nachten. Toen hebben we hem wel 4 of 5 x overeind moeten houden vanwege het hoesten.
Hij is nu toch naar de peuterspeelzaal, dat vindt hij helemaal leuk en omdat hij toch geen koorts heeft, durfde ik dat wel aan.

Ik hoopte dat de pakketdienst vanmorgen nog wat stof bracht om voor iemand een rimpelrok te maken, maar helaas, hij reed door.
Dan ga ik nu maar verder met een krans van servetten. Daar zijn we vrijdag op de creatieve ochtend in de kerk mee begonnen, maar het is best veel werk, dus hij is niet afgekomen.
Het is erg leuk om te doen.
Wie weet, komt ie hier ook nog te staan.

Fijne dag allemaal, gr, Klazina

3 opmerkingen:

wilma zei

Een leuke rok is dit ook weer.
Ga zo ook weer aan de slag.Ben met je patroon begonnenn,maar kreeg hulp van onze kleine meid.
Groet, Wilma

By Ieke zei

Wat een leuke rok!

En wat leuk dat je ook kleding maakt voor anderen! Nu kunnen ook anderen genieten van jouw naaikunsten!

Sabine zei

Oh, wat een leuk rokje alweer! En jouw naaikunst wordt écht geapprecieerd door de vriendinnetjes van jouw dochter, hé! Leuk!!!

groetjes
Sabine

ps: hopelijk is Gerben binnenkort helemaal opgeknapt.