vrijdag 2 december 2011

Kno arts en 2 rimpelrokken

Gisteren is Riny een dagje hier geweest. Eerst hebben we lekker koffie gedronken en gekletst, en daarna hebben we samen gekeken hoe je een rimpelrok moet maken. Er was niet genoeg tijd om hem helemaal te maken, maar hij was helemaal gespeld en het elastiek afgemeten voor de lengte, en zo heeft zij hem weer mee naar huis genomen. Maar dat gaat haar vast helemaal lukken, want ze maakt zulke mooie dingen, dan kan zo'n eenvoudige rok ook niet mis gaan.
Na het eten zijn we naar Barneveld gereden en hebben daar Karteris aangedaan. Wat een winkel toch, zo enorm veel keus. Naar mijn idee is er sinds de laatste keer dat ik er was gewoon niks verkocht, er lag nog zoveeeeel!!! Heerlijk gesnuffeld met elkaar tussen al die lappen en ideeen opgedaan.
Riny heeft wat lappen meegenomen, maar zelf ben ik erg bescheiden geweest. Ik zou voor Jennieta's vriendinnetje een grijze rimpelrok maken en voor haar moeder iets van bruin gevlekt. Nu was dat een lastig iets, want bruin is eigenlijk niet echt in de mode. Maar we hebben een mooie stof gevonden, althans, dat vond ik, en die heb ik toen maar meegenomen.
Voor mezelf alleen 4 klossen donkergrijs lockgaren. Ik heb alle kleuren van de regenboog in huis, maar natuurlijk net niet die kleur. En er liggen nog wat lappen te wachten, die ook met donkergrijs moet worden afgewerkt, dus het komt nog wel van pas.
Vanmorgen heb ik eerst die rokken maar gemaakt, dus die kon ik om half 1 bij school afleveren. Scheelt hier weer wat op de stapel.
Die moeder vond de stof erg mooi en was er heel blij mee.Vanmorgen kon ik ook bij de KNO arts terecht voor Gerben.
We hebben het er eens goed over gehad, wat we hier nu mee aan moeten. Hij gaf toe, dat Gerben wel heel vaak oorontsteking heeft. Dit was niet echt normaal.
Ik vroeg eerst, of er nu niks anders aan te doen is, dan opnieuw buisjes te plaatsen.
Natuurlijk is dat behandeling nummer 1 met zulke dingen, maar het lijkt mij, dat het niet genoeg werkt.
Hij vroeg toen, waar ik aan dacht. Ik stelde voor, om hem maar eens helemaal schoon te maken van binnen. Dus een schoonmaak operatie. Hij begreep, dat ik dat wel een optie vond, maar er zitten zoveel risico's aan zo'n operatie, dat ze dat niet zomaar doen, en zeker niet op deze leeftijd. Beschadigingen van binnen kunnen dan opgelopen worden, ze werken dicht bij de hersenen etc. Dat snap ik wel, maar wij worden hier ook een beetje moedeloos van.
HIj vindt het wel belangrijk, dat Gerben gelijk wordt behandeld als hij dus weer oorontsteking krijgt, omdat afwachten bij hem geen zin heeft.
En, was hij heel hoopvol: Ooit gaat het over mevrouw!!!
Dat beurt je toch weer op he, zo'n opmerking!
Maar ik had echt het gevoel dat hij dit heel serieus nam, hij is echt zijn verleden weer doorgelopen, zijn blaas en darm problemen van het voorjaar, of dat weer terug was gekomen etc. Toen heeft hij nl een bacterie in zijn blaas gehad, die uit zijn darmen kwam, en die bacterie veroorzaakt ook oorontstekingen. Ik heb altijd gedacht dat dat met elkaar verband heeft gehouden.
Maar dat werd toen ontkent, maar nu vroeg hij er toch weer naar. Misschien toch een verband geweest? Sindsdien ben ik ook erg gefixeerd op zijn urine lucht, of dat niet weer naar ammoniak gaat ruiken. Gelukkig is dat niet meer voorgekomen.
We hebben een afspraak gemaakt dat er over 2 weken opnieuw buisjes worden geplaatst. Gelukkig om half 8 al, dan hebben we mooi de 1e ronde te pakken.
Links was die er uit, rechts zat er nog in , maar die neemt hij nu gelijk mee, voor het geval dat..... Nu is hij  toch onder narcose.
We hopen maar, dat we dan weer een goede tijd tegemoet gaan met ons mannetje.

En nog even over mijn e-nummers....
Vanmorgen kon ik bij de slager kipfilet ophalen, bereid met biologische kruiden en mooi in plakjes gesneden voor op brood. En zo lekker, heerlijk, dan is die uit de winkel echt niet lekker meer.
Je proeft echt het verschil.
Hij merkte op, dat er van de week in een vergadering van al die slagers aangedrongen werd, op het vermijden van die e-nummers. Ook daar werd er op gehamerd, dat al die nummers dus echt verkeerd zijn.
Hij zei ook, dat we nu misschien niet altijd alles merkten aan de kinderen, omdat we geen maatstaven hebben, maar dat zij er in de toekomst wel baat bij hebben. Het is zo wie zo veel gezonder en zij krijgen minder giftige stoffen binnen.
Ik ben erg benieuwd wat de toekomst hier van gaat worden!!

Allemaal een goed weekend en tot de volgende blog.

Groetjes, Klazina

8 opmerkingen:

Stina zei

wat ben je weer ijverig geweest.wat vervelend voor je kind dat hij zo'n last heeft van zijn oren,fijn dat de kno arts wel begrip voor je had.

een goed weekend
gr Stina

wilma zei

Het is fijn dat de KNO arts er gelijk wat aan doet.
Aardige slager zeg,die wordt door jou vast bekroond als de beste middenstander of niet?
Leuk dat je geslaagd bent bij de stoffenzaak. succes en een goede zondag.
Groet, WIlma

Goud en Zilver zei

Wat vervelend voor je zoontje,hopelijk is hij er nu voor een tijdje vanaf.
En over de e-nummers, ik merk zelf wel degelijk dat ik minder e-nummers gebruik, mijn darmen zijn veel rustiger.
Aan dochterlief merk ik niet veel, maar dat hoeft ook niet vind ik .

Groeten Herma

Sabine zei

Wat een mooie rokken en wat leuk dat de ontvangster er blij mee was! Dat doet toch wel deugd, hé!

En wat Gerben betreft, hopelijk is het met nieuwe buisjes te plaatsen, eindelijk opgelost! Ik weet wat het is als je kindje continu ziek is (Ianka had dat ook tot de oorzaak is gevonden: geen ijzer meer in haar bloed en sinds haar behandeling is ze quasi niet meer ziek geweest). Ik hoop met jullie en jullie kleine mannetje mee!

groetjes,
Sabine

Riny zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Riny zei

Blogbericht werd niet goed verzonden. Nieuwe poging...

Wat heb je hard gewerkt Klasina met het naaien van de rimpel-rokken. Mijn stofjes zijn nog niet eens uit de tas geweest haha. Wel aan manlief laten zien natuurlijk. Ik maak steeds reklame voor Karteris:-)Echt een geweldige winkel. Fijn dat die mevrouw blij was met haar rokken.

Gelukkig hoeft Gerben niet lang op z'n buisjes te wachten. (Lekker vroeg voor je)

Je hebt wel een hele goede slager hoor. Ik wist niet dat die E nummers zo schadelijk zijn.
Misschien moet ik er ook eens op gaan letten?
Gr. en een gezellige avond :-))
Riny

Anoniem zei

Zou je ook een beschrijving van een rimpelrok willen geven op je blog? hoeveel stof gebruik je voor maat 152? alvast bedankt!, groeten Hanna.

Klaasje zei

Hanna, ik heb in mei een beschrijving op mijn blog geplaatst. Als je rechts zoekt in dossier, dan kun je hem vinden.
Voor maat 152 heb je aan 1,25 wel genoeg, denk ik.
Succes ermee en als je nog vragen hebt, mail gerust!
Gr, Klazina