woensdag 21 december 2011

Babyjurkje en verbouwde Johanna van FM

Gisteravond zouden we bijbelkring hebben in de kerk maar dat ging helaas niet door.
Dus heb je opeens een avond "over".
Ik had nog een babyjurkje liggen, die ik al geknipt had.
Dus die heb ik eerst maar eens afgemaakt.
Zo schattig, nu hangen er 2 aan de kast.
En  ik heb nog steeds geen bericht van de 1e die bevallen is. Mijn schoonzusje loopt nu al een week "over datum" zoals ze dat hier wel eens noemen.
Spannend dus.
Vanmorgen zat ik te wachten op de pakketpost, die wat stof zou brengen om voor iemand wat rokken te maken.
Maar helaas, hij kwam maar niet.  En daar zit je dan met je goeie gedrag. Weer tijd over;-))
Ik ben mijn eigen lappenvoorraad maar eens ingedoken, en heb wel zoveel liggen, dat ik niet wist waar ik moest beginnen.
Ik heb een lap gepakt van Dapper, een patroon van FM, de Insa, en begon heel vrolijk te knippen. Maar ja, haastige spoed is zelden goed, knip ik toch de boeketjes op zijn kop. Tja, zo kun je er niet bijlopen natuurlijk. Gelukkig had ik maar 1 pandje geknipt, maar ik kon er geen rokje meer uithalen.
Toen de Johanna van FM er maar bijgepakt. Dat ging wel lukken. Maar toen ik hem af had, vond ik het zo'n lijzig geheel, niets aan.
Ik had vorige week net wat ruitbandelastiek gekocht. Precies dezelfde kleur!
Dus heb ik op elke naad een stuk band gestikt. Nu vind ik hem al veel vrolijker geworden. Maar de onderkant ging nu heel raar bol staan, dus heb ik daar ook maar een tunneltje gestikt een een elastiek doorgeregen.
Esther heeft hem nog niet gezien, want die zit natuurlijk op school. Maar haar standaard reaktie is: O, die is schattig. Wat ik ook maak. Ik ga er vanuit dat ze dat nu ook wel zegt...(hoop ik dus)


Esther is ook zo'n komisch ding soms.
Ze is nogal verbolgen dat wij met kerstfeest geen kerstboom hebben.
Dus toen wij in gesprek gingen wat een kerstboom nu met kerst te maken heeft, zei ze, met d'r vingertje omhoog als een juf: Luister maar: K-E-R-S-T- boom... Ziet je wel het hoort wel bij kerst.
Maar ze vond een kerstboom wel leuk voor de "sierigheid".
Heerlijk, zulke uitspraken.

Fijne dag, en de groetjes, Klazina

9 opmerkingen:

Gera zei

Dat heb je weer creatief opgelost!
Lastig is dat soms ja, als je op stof zit te wachten. En kinderen vinden het wel erg gezellig die lichtjes he? In de kleuterklas hebben ze nu elke dag schemerlampjes aan en dat vinden ze zo leuk.

Marianne zei

wat een leuke pakjes heb je gemaakt!

By Ieke zei

Wat een superleuke baby jurkjes!

En dat rokje voor Esther vind ik helemaal te gek! Juist door het een beetje 'anders' te doen dan de beschrijving aangeeft, krijg je vaak de mooiste dingen!

Bedankt voor je lieve berichtje op onze poppenblog trouwens! Pas maar op hoor, want BB kleding maken werkt verslavend ;)

Marleen zei

Wat een naai-ijver heb jij toch! Ik moet echt tijd vrijmaken om te naaien hoor!

De babyjurkjes zijn echt leuk geworden.
Lastig hè, als je iets genaaid hebt, en het valt tegen.... Dan ga ik ook altijd denken hoe ik het creatief op kan lossen.

Made by mama zei

Wat weer een schattig babyjurkje en wat een lief rokje!
Mijn schoonzusje loopt ook al overtijd, dus wij wachten hier ook in spanning (al was het maar om de laatste cadeautjes helemaal af te kunnen maken!).

wilma zei

leuk opgelost.Mss moet je nog iets voor een jongetje maken.Spannend dat wachten he.Wij verwachten een kleinkind,is ook altijd weer een spannend moment als het zover gaat komen.
Groet, Wilma

Riny zei

De Baby heeft denk ik nog geen zin om te komen. Die blijft lekker warm bij mamma in haar buik zitten:-)
Je babyjurkje is weer schattig geworden. Het rokje voor Esther vind ik heel lief met die ruche elastiek. Past helemaal bij haar.
Je bent lekker bezig...intussen tikken de dagen voort he?
gr Riny

Sabine zei

die babypakjes zijn écht schitterend! Heel erg mooi!

en wat heb je dat rokje leuk opgelost. Ik vind hem superleuk geworden zo.

groetjes,
Sabine

Wilja zei

Ik vind de babyjurkjes erg leuk geworden, heel lief. Het rokje ziet er ook erg leuk uit. Die zal vast me veel plezier gedragen worden.

groetjes Wilja