zaterdag 26 november 2011

Familieavond

Vanavond hebben we onze traditionele familieavond weer.
Dit is 5 jaar geleden begonnen, bij ons, en dit jaar zijn we weer aan de beurt.
Dit is gekomen, omdat wij tussen september en januari geen verjaardagen hebben, en wij elkaar dus weinig spraken. Op zich spreek je elkaar wel via de telefoon of een mailtje ofzo, maar zo'n avond is altijd erg gezellig.
En daar hoort natuurlijk gebak bij;-)
Dus ik had al ff zitten prakizeren, wat dat dan moest worden. Een bloementaart vond ik ook zo gewoon, dat heb ik al vaker gedaan. Toen kwam Jennieta met het idee om het boek te doen, met alle namen.
Op zich heel eenvoudig, want je hebt met 12 namen zo je taart vol natuurlijk.
Maar ik vind hem wel grappig geworden, eens wat anders he!
De 1e laag is gevuld met aardbeien vlaaivulling. De 2e laag met slagroom.
Ik heb opnieuw wit marsepein gedaan, maar deze keer wat nat gemaakt, zodat hij beter uitgerold kon worden. Dit ging deze keer veel makkelijker. Opnieuw is het gelukt om de marsepein dun te houden, dat is best lastig i.v.m. scheuren, maar wel minder machtig.
Verder is Kees gisteravond met Gerben naar de huisartsenpost geweest, hij heeft opnieuw oorontsteking. Het houdt maar niet op met hem, de laatste keer was 5 weken geleden. Als dit de winter weer zo door moet gaan.... Vrijdag heb ik een afspraak bij de KNO arts staan, toch maar eens een pittig gesprek gaan voeren of hier niet wat anders aan te doen is. Hij heeft nu 7 kuren achter de kiezen, waar hij op een gegeven moment niet meer op reageerde, en nu heeft hij voor de 4e keer oordruppels. Maar het lijkt me, dat hij daar ook een keer immuun voor gaat worden.
Gelukkig heeft hij vannacht goed geslapen en kwam hij zonder koorts uit bed. Misschien zijn we er nu heel snel bij geweest. Om 5 uur begon hij koorts te krijgen en om 9 uur kreeg hij al oordruppels. Zo snel is hij nog nooit behandeld. Normaal zeggen ze: 3 dagen aanzien en dan maar weer komen.
Onze huisarts zegt al: Als Gerben koorts heeft, moet je direct komen.
Wel erg prettig, als ze zo met je omgaan, daar zijn we echt erg blij mee.

Fijne dag allemaal,
Gr, Klazina

4 opmerkingen:

Kaatje zei

He, wat naar dat hij nu alweer oorontsteking heeft... Zou niet eerder bij de KNO-arts weggaan totdat hij een oplossing ervoor heeft... Hopelijk knapt hij snel weer op... En heel veel plezier vanavond. Aan de taart zal het niet liggen!

Groetjes Bianca

Sabine zei

Wat een leuke taart! Een prachtig idee van je dochter!

En blij te lezen dat het alweer wat beter gaat met Gerben. Hier, in België, gaan de meesten toch sneller naar de huisarts met een oorontsteking. Slechts enkele wachten een aantal dagen af.... Vaak is het dan niet nodig een antibioticakuur te krijgen.... Ianka had er vroeger ook vaak last van en op een gegeven moment hebben ze dan haar trommelvlies doorprikt (er zat gigantisch veel vuil en vocht achter) en sindsdien is ze er gelukkig gespaard van gebleven. Het was even pijnlijk voor haar, dat doorprikken, maar als ze daarmee geholpen zijn....
Hopelijk komen jullie ook snel tot een oplossing!

groetjes, succes met Gerben en ook voor vanavond

Sabine

Crea Annemieke zei

He lekker die taart. Echt een kunstwerkje vind ik....
Dat zal smullen worden. Gezellige avond en beterschap met je zoon.

hartelijks Annemieke

Riny zei

Wat een origineel idee om een boekentaart te maken met de namen.
Iedereen heeft er vast van gesmuld.
Goed van je dat het gelukt is om de marsepein dunner uit te rollen zonder scheuren. Is best moeilijk.
Hadden jullie een gezellige familieavond?
Hopenlijk is de ontsteking van Gerben's oren niet erger geworden. Misschien heeft hij een periode van verminderde weerstand?(echinacea?) Onze dochter had ook vroeger vaak oorontsteking. Vaak na een verkoudheid of zwemmen.
Sterkte er mee...en tot donderdag.
Ik mail je nog...
Groetjes: Riny