woensdag 19 oktober 2011

Stoffenspektakel Barneveld

Vanmorgen had ik ingepland om naar het stoffenspektakel in Barneveld te gaan. Ik had mezelf een uur gegeven, omdat de kinderen vakantie hebben, en ik vind het niet leuk om lang weg te zijn.
Om half 10 was ik er, en druk!!!! Andere keren was het niet zo druk als nu om half 10 volgens mij. Ik heb eerst een verkennend rondje gedaan, waar wat te halen viel natuurlijk...!
Ik had maar 1 lap nodig , die onder mijn jasje past, een paar blogs terug, en daar ben ik dus voor geslaagd. Gelukkig, want het was een heel vreemd kleurtje, die slecht te combineren viel. Verder gewoon lekker om te snuffelen en wat koopjes op te doen.
Voor Esther zag ik een tricot, die prima pastte bij een tricot die hier nog in de kast lag, en waar ik direct een pyjama in zag. Ik had dus aan 1 lap niet genoeg, en nu kan ik mooi een combi maken.

Hier links ligt een donkerblauwe tricot waar ik een rimpelrok van wil maken. (bijna niet te zien, maar iedereen weet wat donkerblauw is toch)  Ik heb vorig jaar een blauwe gemaakt, maar die begint echt slecht te worden. Ik heb hem echt heel veel gedragen. Dus ik wilde graag een nieuwe.
Dan de tricot die bestemd is voor ws een pyjamabroek. Daarnaast een katoen voor volgend jaar, en een tricot die ik gewoon nog in de kast leg, tot volgend jaar.
Hier 2 lappen voor mezelf. Het zijn wat gladde stoffen, dus ik denk gewoon een simpel patroontje. Rechts wilde ik een jasje van maken. Pastte perfect bij die ruitstof.
Maar ja, kom je thuis, zegt Jennieta: O, die wil ik ook;-)) ( die ruitstof)
Als ik een beetje logisch ga knippen, kan er misschien voor haar ook een rokje uit. Ik heb een meter (voor minder deden ze niet, was 5 euro per meter)  Dus ik hoop dat dat lukt.


En dan hier de combi voor bij het jasje.
De onderste was het jasje, en dan een gevlekte voor de rok. Het is dezelfde kleur, alleen de stof is bewerkt.
Nu maar een leuk patroon opzoeken, maar ik krijg vandaag de nieuwe knip binnen, die ik op Sancho had overgenomen, en daar staat een leuke rok in.
En dan verder nog wat ritsen en elastiek, niks is zo lastig, om mis te grijpen.

Deze week heb ik een naaiverbod, ik heb beloofd dat we deze week wat leuke dingen gaan doen, ze hebben maar 1 week vakantie, dus daar moeten we gebruik van maken toch?
Dus we zitten elke dag te kwartetten, monopoly enz........

Fijne vakantie allemaal en tot de volgende keer!
Gr, Klazina

7 opmerkingen:

Gera zei

Goed dat je je ook aan een uurtje houd! Als je er eenmaal ben is dat ook zo om. Die ruit is mooi, ik heb al 2 keer van een vergelijkbaar stofje de ABC78 gemaakt en die wordt veel gedragen.
groetjes, Gera

Mama C zei

Wat ben je goed geslaagd! Vorig jaar was ik er ook rond half 10 en toen viel de drukte erg mee. Je kunt er dus geen peil op trekken.
Ik ben benieuwd wat je allemaal weer voor moois van deze stoffen gaat maken!
Goed dat je jezelf een wk een naaiverbod geeft; hier gebeurt ook erg weinig op dat gebied deze week.

Groetjes mama C

Riny zei

Fyn dat je toch nog even kon genieten van het stoffenaanbod. Knap dat je in 1uur zoveel kon kopen haha. De ruit vind ik net als Jennieta ook leuk. Ben benieuwd wat voor patroon je gaat kiezen voor het jasje.Veel succes er mee. Nog fyne vakantiedagen samen met de kids.
groetjes. Riny

Sabine zei

Wat heb je een mooie buit verzameld op amper een uurtje tijd! Ik kijk al uit naar wat je er allemaal gaat van maken!

groetjes,
Sabine

Mama C zei

Sterker nog, ik denk dat we bijna langs jullie huis gereden zijn. Om de enorme file's te vermijden zijn we vrijdagmiddag flink binnendoor gereden, ook door het buitengebied van P*tt*n ;-)

Groetjes

Klavertje Kleding zei

Mooie stoffen heb je gescoord!!

Grt. Nel

Wilja zei

Nou je hebt heel wat gekocht in dat uurtje. Leuke stofjes, het ruitjesstofje vind ik helemaal mooi. Voor onder je jasje ga je vast de ballonrok maken in de nieuwste knip. Ik vind het in ieder geval een leuk model. Tzt zal het hier wel op je blog verschijnen.

groetjes Wilja