donderdag 27 oktober 2011

Rok KM november 2011

Toen de laatste Knipmode uitkwam, sprong voor mij gelijk rok nr 7 eruit. De werktekening leek me erg leuk..... tot ik de plaatjes zag, de motivatie werd iets minder. Soms moet je hem dan toch maken, om enthousiast te worden. Bovendien zou ik dit model misschien voor een vriendin van Jennieta maken in maat 36 ongeveer.
Maar met een nieuw model maak ik hem liever eerst proef voor mezelf om er een oordeel over te geven.
Het was een hoop werk, grote delen moesten uitgetekend worden.
Maar het in elkaar zetten, stelde niet zoveel voor.
Het heeft een poosje geduurd, want deze week zat niet veel schot in de zaak. Het sociale leven werd aardig opgeeist, verschillende dingen in de kerk, en dan gewoon de dagelijkse bezigheden in huis. Bovendien is Gerben nog steeds geen 100 % in orde, veel huilen en aandacht vragen. En de boekhouding moest weer compleet gemaakt worden, en dat vind ik zo leuk om te doen;-(( Niet dus...
Het was de bedoeling om deze rok onder het jasje te doen, die ik laatst gemaakt heb, maar ik denk dat het een te paars geheel gaat worden. Dus dat idee laat ik schieten.
Bovendien zal het in mijn kledingkast niet misstaan een andere kleur rok, want het is overwegend grijs/zwart/wit, dus niet veel variatie.
Zie hier en oordeel zelf:

Het is geen model waarvan je denkt: Dat kleedt lekker af ofzo.. dus er zullen er zeker geen meerderen volgen van dit model.
Toch leuk geprobeerd he!
Nou, nu maar iets gaan maken, dat wel leuk gaat worden, maar wat, daar moet ik nog even over na gaan denken.
Groetjes en een fijne avond, Klazina

5 opmerkingen:

Riny zei

Hallo Klasina,
Wat jammer dat je het rokje tegen vindt vallen. Ik was er eerlijk gezegd al een beetje bang voor toen ik het model zag. Ik bewonder je enthousiasme. Je bent altyd zo positief.
Zelf kom ik momenteel ook niet zo aan naaien toe door allerlei dingen. Je snapt het wel. Heb zelfs vandaag een rimpelrok gekocht by C.S. Erg he?:-(

Succes met je volgende werkstuk, en beterschap
met Gerben. Sterkte hoor.
groetjes Riny

Stina zei

heb het rokje idd gezien in de Knip mode,viel mij ook op,maar koopt eigenlijk geen knip, want komt zo weinig van naaien,heb van de week al wel vast een rokje gemaakt voor de jongste,maar is ook niet geworden wat ik er van verwacht had,en nu nog een jasje voor haar maken,zonder voering dan,maar es kijken of er volgende week wat van komt.

veel succes met naaien.
gr Stina

zigzag zei

HOi
dat was mij ook al opgevallen dat die aan de onder kant zo wijd was en ballonrokken heb ik ook zat dus ik wil ook geen wijde rokken meer,
en druk, ben ook nog weinig aan naaien doe gekomen de tijd druk van tegenwoordig,en deze week was wel heel erg maar goed.
succes!!!
groetjes jennie.

elsa zei

Hoi,

Wat een klus zo'n rok, he! Al is die wel leuk geworden, hoor! Ik zou de rok maar gewoon dragen, hij staat je leuk en het is jammer van al het werk wat je er aan heb gehad.

Succes met alles, groetjes Elsa

Marleen zei

Hoi Klasina,
Ik vond de rok uit de Knipmode ook leuk, maar nu ik hem bij jouw zie, twijfel ik... Zou hij van tricotstof mooier vallen?
Onder dat lange jasje zou ik een gedraaide ballonrok doen.
groetjes, Marleen