vrijdag 21 oktober 2011

Jennieta jarig!!

Hoera! Vandaag is het feest in ons huis. Jennieta is 11 jaar geworden.
Op 't moment ligt ze met 2 vriendinnen in het zwembad, dus ze zal vast wel plezier hebben.
Van de week was ik al aan haar taart begonnen, want ze had wel wat wensen.
Ze had een foto van www afgehaald en of ik die na kon maken.
Dat wilde ik wel proberen, maar ik ben maar voor 30 % tevreden. Er waren best heel wat dingen die ik anders had willen zien/doen...
Maar goed, aldoende leert men toch?
Allereerst had ik wit marsepein gekocht, maar dat was heel droog en brokkelig. Ik kreeg hem wel dun uitgerold, en dat is best lastig, maar met het erop leggen, kreeg ik snel scheurtjes. Achteraf had ik gewoon wat water moeten mengen, dan wordt ie wat vetter.
Leer voor de volgende keer, want ik heb nog een hele bonk liggen.
Dus we plakken er dan maar wat blaadjes en roosjes op.
Daarna kwam het probleem met de notenbalken. Ik heb ze gewoon uitgedrukt, maar eigenlijk had ik ze in het marsepein moeten drukken en dan inspuiten met icing. Dat is wel een lastige klus, maar ik denk wel dat dat mooier is. Nu zie je weinig van de balken en je kunt er ook geen noten mee maken.
Anders had ik er nog een liedje in kunnen maken.
De dwarsfluit ging vrij snel, maar ook daar ging het verkeerd. Ik had er een soort stijfsel door moeten doen, dan bleef tie mooier liggen, maar nu zakt ie aan de zijkanten near beneden. Dus dat spul moet ik dan ook maar een keer aanschaffen.
Maar over een paar uurtjes wordt ie toch aangesneden, dus van al deze foutjes, merken we dan toch niks meer. De smaak zal er niet minder om zijn.. (hoop ik)
Ik was vanmorgen erg blij, dat ik de taart begin van de week al gemaakt had. Hij heeft een paar dagen in de vriezer gelegen, dus hij kon zo ontdooien en klaar was tie.Gerben is al een paar dagen goed ziek, hoge koorts en huilen, heel bar. Vanmorgen dus eerst langs de huisarts, en hij heeft dus weer oorontsteking. Zo zielig he, hij heeft nu al voor de 10e keer ofzo, sinds vorig jaar juli.
Gelukkig kreeg ik gelijk oordruppels, want een antibiotica werkt al niet eens meer bij hem.
1 buisje is nu ook losgegaan, dus gaan we er achteraan om opnieuw buisjes te plaatsen.
Het blijft tobben met hem, ik hoop zo dat hij het gaat overgroeien.
Dus zo hebben we een hele rommelige herfstvakantie, volgende week maar weer een week denken we dan maar.
Groetjes, en een fijne dag, Klazina

9 opmerkingen:

Made by mama zei

gefeliciteerd met je dochter. Knap hoor die taart. Ziet er hartstikke mooi uit. Fijne dag met z'n allen (ondanks de zieke).

Klavertje Kleding zei

Van harte gefeliciteerd met je dochter! Wat een prachtige taart zeg!! En dat is nu net weer niets voor mij om dat te maken :-)
Ieder zo z'n ding.
Beterschap met je zoontje, vervelend he, als ze zo ziek zijn.

Fijne dag.

Grt. Nel

zigzag zei

Hoi
echt knap en heel mooi,ik waag mij zelf daar niet aan, de dames zijn wel veel aan het bakken
gr jennie.

Danielle zei

Lag JEnnietta in het bosbad? BEn ik in mijn jeugd veel geweest. Maar gefeliciteerd met je grote dochter! Ik vind de taart mooi hoor, ik zie al de mankementjes die jij noemt niet.
En beterschap met je zoontje gewenst. Wat vervelend zo vaak oorontsteking.
groetjes Danielle

Kaatje zei

Van harte gefeliciteerd met je dochter. En heel veel beterschap met je zoon...

Groetjes Bianca

jufb zei

Nou, je mag best wat meer tevreden zijn hoor, gave taart! En hoe weet je nu hoe je het had moeten doen dan?
Wastie ook zo lekker als anders? :-)

janneke zei

gefeliciteerd met je dochter! en way een mooie taart weer.Wij hebben dinsdag feest.dan word Elisa 4.Ik zag het niet zitten om zelf een taart te maken (heb het nog nooit gedaan) dus heb er 1 besteld.Nou je wilt niet weten wat dat kost!

wat vervelend dat je zoontje steeds zere oren heeft.Zeer pijnlijk.
beterschap toegewenst.

Riny zei

Nogmaals gefeliciteerd met jullie dochter. Heeft Jennieta genoten van haar verjaardag? Leuk om in de Herstvakantie jarig te zijn. Complimenten voor je mooie taart. Het bekleden van een taart vind ik ook nog steeds moeilijk. Ben er wel achter dat je de marsepein eerst heel goed moet kneden, Dan met een speciale roller goed moet uitrollen. De taart was vast wel lekker. Leuk dat je dat gedaan hebt. En hoe is het met de kleine man zijn oortjes? Is Gerben wat opgeknapt? Kinderen zijn vaak gauw weer beter. Ben je nog naar de Wegwijs geweest vandaag? Ik hoor het wel van je...Groetjes, Riny

Sabine zei

Een beetje te laat, maar toch nog van harte gefeliciteerd met de jarige! En wat een prachtige taart heb je weer gemaakt! Die dwarsfluit is écht heel mooi gedetailleerd!

groetjes,
Sabine

ps: hopelijk gaat het al een heel stuk beter met de zieke!