maandag 10 oktober 2011

14 jaar getrouwd!!

Vandaag zijn we alweer 14 jaar getrouwd. En bij een feestje hoort gebak.
Dus niks leuker, dan de marsepeinen spullen tevoorschijn te halen en aan het bakken te gaan. En dat op de maandagmorgen....
Het is maar een heel eenvoudig taartje geworden, maar de smaak zal niet minder zijn,     denk ik. Bovendien krijgen we toch geen visite waarschijnlijk, dus het is alleen voor ons gezinnetje!
Volgende week hoopt Jennieta jarig te zijn, maar die had grotere wensen, maar wat: Dat wordt nog een verrassing. Als het lukt, hoop ik die hier te bloggen!

Eigenlijk is het krom, we hebben net 2 weken geleden besloten om gezond te gaan eten, dus eten met E-nummers vermijden.. en dan bak je weer zo'n kleurrijke taart...
Maar in het kader van een ADHD zoon, is geadviseerd om toch vooral op het eten te letten. Eerst denk je: Wat een flauwekul, maar als je op verpakkingen kijk, hoeveel slechte stoffen er dus in zitten, dan ga je toch eens achter je oor krabben.
Ik heb een boekje aangeschaft: Wat zit er in uw eten?
Dus in 't vervolg ga ik met dat boekje boodschappen doen, om de E-nummers te controleren, en zodoende me de "goede"boodschappen eigen te maken.
Er zal best wat tijd in zitten, maar we hopen ook, dat het op den duur resultaat zal geven.
Wie nog tips en ideeen heeft welke boodschappen dus "goed"zijn, ik houd me aanbevolen....
Groetjes, Klazina

8 opmerkingen:

Bonte Tante zei

Van harte gefeliciteerd met je trouwdag en wat ziet de taart er leuk een heerlijk uit! Hij zal vast lekker smaken! Ik heb hier ook het boekje 'Wat zit er in uw eten' in de keuken liggen en inderdaad in het begin kost het even tijd om je de goede boodschappen eigen te maken. Soms is het pakken van een ander merk of het huismerk al voldoende om 'beter' te eten. En ik probeer zoveel mogelijk vers te eten en geen pakjes te gebruiken. Dat scheelt al enorm. Maar ook wij springen voor een feestje echt wel eens uit de band en komt er een lekkere taart op tafel!!
Je kunt voor adhd ook eens kijken op de site van Tinus Smits, een homeopaat die een behandeling heeft ontwikkeld voor het Post-vaccinaal syndroom. Misschien kun je er wat mee!
Groetjes Ingeborg

Stina zei

Van harte gefeliciteerd,en nog vele en goede gezonde jaren samen.
en wat de e-nummers betreft je moet er even in komen he.

gr en een fijne avond.
Stina

janneke zei

van harte gefeliciteerd!!en wat een prachtige taart! ik heb zelf al gekeken om een taart voor elisa te bestellen,maar ze zijn nog best prijzig.dus misschien ga ik het eens zelf proberen.geen idee hoe het moet maar zie het wel.
hier ook een zoon met adhd.van kleurstoffen werd hij vroeger al helemaal dol.ook al eens een homeopaat geprobeerd.nu heeft hij helemaal niets meer en ach hij is druk ja maar niet erg storend.

groetjes janneke

Kaatje zei

Van harte gefeliciteerd met je trouwdag!! De taart ziet er eg smakelijk uit!!

Groetjes Bianca

wilma zei

Van harte gefeliciteerd en we wensen jullie nog veel goede en gezegende jaren met elkar toe.
Wat een pracht van een taart!Ik moet bij onze zoon ook wat opletten.
Groet en een fijne dag!
Wilma

Klavertje Kleding zei

Gefeliciteerd!! En wat een prachtige taart heb je gemaakt. Ziet er super uit.

Grt. Nel

Mama en zo zei

Van harte met jullie trouwdag! Teuni van de blog 'eenvoudig leven' schreef ook net over koken zonder pakjes: http://eenvoudigleven.blogspot.com/2011/10/koken-zonder-pakjes-en-zakjes.html
Ze tipt daar ook wat boekjes hieromtrent. Succes ermee!

Arianne zei

Ha Klazina, Nog gefeliciteerd met jullie trouwdag! Leuke taart heb je gemaakt, he!
Over de e-nummers, ken je de site www.kook-zonder-e.nl? Die is van de schrijfster van dat kookboekje zonder e-nummers wat net uit is. Ik ben me ook aan het orienteren om zonder e-nummers te koken. Best lastig, he!
He, tot horens/ziens/mails ;-)
Groetjes, Arianne