vrijdag 23 september 2011

Buitenspeeltruitjes voor onze "zwarte piet".

Het lijkt soms wel of onze kinderen een wedstrijd doen wie er het vieste naar binnen komt. Gelukkig hebben we de douche bij de achterdeur, dus soms gaan ze linea recta de douche in, of in elk geval omkleden.
Maar goed voorbeeld doet goed volgen, dus onze kleine boevemans doet daar volop aan mee. Ze hebben hier in de kast ook altijd 2 stapels kleren, 1 stapel voor school, en 1 voor "oud". Uit school is het daarom ook gelijk omkleden.
Maar Gerben loopt natuurlijk gewoon veel bij huis, en het liefst bij zijn vader in de stal of in de werkplaats. Nu zijn dat niet gelijk de schoonste plekken hier bij huis.... dus dat kun je wel raden. Oude kleren heeft hij dus nooit genoeg;-))
Nu merk je wel dat het buiten kouder wordt, en een stapeltje truien is natuurlijk wel handig. Op zolder heb ik een hele rol tricot liggen ( wel 5 rollen, verschillend) waar ik eigenlijk weinig mee doe.
Het leek me wel handig om voor Gerben wat truien te maken, die en snel klaar zijn, en praktisch en goedkoop.....  Dus een lap van die rol afgeknipt en uitgewassen.. Gisteren heb ik er 1 gemaakt, maar die was me niet helemaal naar m'n zin. De hals viel een beetje wijd en hij zag er wat sloeberig uit. Nu is dat voor bij huis niet zo heel erg maar toch....
Vanmorgen heb ik er weer 1 geknipt, en die heb ik zonder naad geknipt en de halsboord wat strakker aangezet. Hij valt nu beter.
Maar die andere hangt ondertussen al aan de waslijn, dus daar is geen foto van, maar net heb ik een foto van de nieuwe gemaakt, en hij vond het helemaal lachen. Hij bleef zowaar ook nog eens staan, meestal vliegt ie naar de camera om te kijken wat je aan het doen bent.
En hij sloeg maar op z'n buik, net alsof tie door had dat ik eindelijk eens wat voor hem had gemaakt.
Hij kijkt nu helemaal ondeugend, heb hem net vorige week onder de tondeuse doorgehaald. Wat een bekkie he!!!

Fijne dag allemaal, Klazina

6 opmerkingen:

Goud en Zilver zei

Wat een leuk shirt, en een hele ondeugende snoet.
Ach ja, als ze maar lekker spelen.

groeten Herma

Stina zei

wat een leuk manneke,en je shirt die je gemaakt heb staat hem goed.

gr Stina

janneke zei

wat een heerlijk mannetje.altijd handig extra kleding.ik doe het zelf ook.

fijn weekend

Sabine zei

Wat een grappig mannetje! :-)
Hier is het gelijk zo: in de berging een hele kast vol "speelkleertjes" en in de kleerkasten de nette kledij voor school en andere gelegenheden.
Mooie pulletje trouwens! Het staat écht leuk bij hem, met die streepjes. Lekker speels :-)

groetjes,
Sabine

Kaatje zei

Wat een guitig snoetje!!!! Je mag de tricot dan misschien niet bijzonder vinden, het staat hem superleuk!! Echt een stoer ventje zo!

Groetjes Bianca

Vlijtige Lies zei

Mooi truitje.En heel herkenbaar..zoonlief heeft meer oude als 'goede'kleren!Heerlijk toch als ze graag buiten zijn.