maandag 29 augustus 2011

Draairokken, roezelrok en sjaals!

Daar zijn we weer!
Het is niet zo, dat ik de afgelopen week niks gedaan heb, maar nog gewoon niet geblogd. Ik had nog 4 rimpelrokken op bestelling, en die moeten eerst af, voordat ik weer voor onszelf aan de gang ga. Maar daar heb ik geen foto's van gemaakt, beetje saai zeg maar....
Bovendien heeft het breivirus hier toegeslagen, zelfs Jennieta is volop aan het breien. Ze heeft vandaag zelfs een opdracht gekregen om voor iemand een sjaal te breien.
Als er nog iemand is, die ook zo'n leuke sjaal wil: Voor 5 euro wil zij hem breien, excl wol!!
Allereerst een foto van onze dame aan het breien:

En nu een idee van onze creaties van deze week. Ik had er nog 1 gemaakt in hele mooie rood tinten, maar die heb ik op een verjaardag aan mijn schoonzusje gegeven.
Dus die heb ik niet op de foto staan.

Vorige week bij Karteris hadden ze net wat winterstoffen binnen. Tja, nog zoveel liggen.... maar vooruit, 1 lapje meegenomen. Hele simpele stof, met leuk effect. Het was niet zo vervelend naaien als die roezelstof van deze zomer, en met een half uurtje heb je hem af. Bovenaan met een stukje positieboord afgewerkt en voila:


Ik had nog een lap tricot liggen, waarvan ik niet wist wat ik er van moest maken. Omdat je wel draairokken zie van tricot, wilde ik dat ook wel eens proberen.
Maar het effect is niet zo mooi als van memorystof, dus dat is eens maar nooit weer.
Leuk voor bij huis dus...


In de uitverkoop had ik een mooi jasje gekocht, wat ik heel mooi vindt, maar eigenlijk onbetaalbaar;-))
Er hing dus een prijskaartje aan van 189,95....(mag van Kees nooit prijzen noemen, maar net doen als tie dus zo duur is)
Maar ik had geluk, voor 25 euro was tie voor mij. En om het leuk te houden, maak je er een rok onder, en dan ben je klaar voor de zondag. helemaal super toch?
Hier zie je goed het verschil tussen een tricot en memory draairok. Veel mooier he!Nou, dat was het dan voor vandaag. Nu maar bedenken wat nu weer gaan doen.
Breien of naaien. Of deze keer een boek pakken????
Eerst maar koffie maken en dan zien hoeveel energie er nog is.
En er moeten ook nog boeken gekaft worden, sinds vorige week hebben we een brugpieper in huis en die is nu nog heel precies;-))
Hoelang zal dat duren????
Groeten en een fijne avond, Klazina2 opmerkingen:

Kaatje zei

Wat leuk dat je dochter zo lekker aan het breien is. De draairok in memory stof is inderdaad veel leuker. Welk patroon heb je daarvoor gebruikt?
Groetjes Bianca

janneke zei

jij ook al aan het boekenkaften :) ik heb mijn dochter het eerst zelf laten doen maar dat werd niks.dus toen zelf maar gedaan.
je hebt een mooi stelletje voor de zondag.
en breien...ik kan alleen maar recht en averecht(als ik dat al niet verleerd ben)
knap van je dochter hoor.