woensdag 20 juli 2011

Baby born, tas, Feliz!

De laatste week heb ik niet bepaald stil gezeten, maar ben er nog niet aan toegekomen om de dingen te bloggen. Vorige week hebben we eerst Esthers verjaardag gevierd. Ze heeft een bruine baby born gehad. Ze was helemaal in de wolken. De kleren van deze pop zijn erg duur, en hier liggen restjes genoeg. Zo gezegd, zo gedaan. Ik had een slaapzak gemaakt van een restant van de koetjesblouse. En een pyjama, dus toen ons poppenmoedertje in bed lag, heb ik de pop omgekleed en in bed gelegd. Ik was natuurlijk in de veronderstelling, dat ze heeeel blij was. Toen ik haar de volgende ochtend zag, zei ze heel verontwaardigd: Het is een MEISJESPOP hoor en geen jongens pop!!!!!!
Ok, weer wat geleerd. Dus heb ik haar een meisjesslaapzak beloofd. Toen ze afgelopen dagen was logeren, heb ik een andere gemaakt, die wel goed in de smaak viel.
Zie hier de 1e voorraad: 2 jurkjes, 2 slaapzakken, 1 buitenspeelpak, 1 pyjama.
Ze kan voorlopig wel vooruit.

Vorige week heb ik stof meegenomen, omdat ik bedacht dat ik het leuk vond om een tas te maken.
Vooral die canvas van afgelopen zomer, was een mooie stevige tas. Toen ie af was, vroegen de dames hier gelijk om ook een tas.
Het was gewoon een "uit het hoofd" idee, dus zonder patroon. Ik moet zeggen, het is best leuk om te doen en als ik een andere leuke stof zie, ga ik er zeker meer proberen.


Gisteren kwam er een vriendinnetje van Jennieta logeren.
Heel gezellig, 2 van die dames bij elkaar.
Dat meisje heeft het laatste jaar veel meegemaakt, en ik vond het leuk om een rimpelrokje voor haar te maken. Hier heb ik geen foto van gemaakt, maar hij stond haar super.
Ze was er heel blij mee.
Vorige week was haar zusje 1 jaar geworden, en vandaag bedacht ik, dat ik wel een Feliz voor haar kon maken. dat is en blijft een toppatroon, ik kan er elke week wel 1 maken.
En in mijn voorraad gedoken, dit is een stofje van deze zomer, maar die kun je het hele jaar wel doordragen. Ik weet tenslotte ook niet, hoe snel ze groeit.
Toen ik daar zo lekker mee bezig was, vond ik Gerben zo lief spelen. ik hoorde hem helemaal niet. Tot hij opeens naast me stond, met heerlijk pikzwarte handen: Ma!!!!!
(hij zegt geen mama, maar ma!)
 Ik naar de werkplaats, waar Kees bezig was met een auto. Wat bleek, terwijl Kees aan de voorkant nmet die auto bezig was, beddacht Gerben dat hij de achterkant wel eens schoon kon maken. Die heeft met beide handen in de uitlaat gezeten!!!
Wat een smeerpoets he!


Ach, zo blijf je dus bezig, en snap je gelijk weer waar al die was vandaan komt;-))
Ondertussen ben ik weer verder gegaan met de Feliz en het is echt een snoepie geworden, ik vind hem echt super geworden.
Helaas is de lockmachine aan de dokter toe, want de rolzooom doet het niet meer zoals ik graag wil. Maar het is ook alweer een jaar geleden, en hij draait regelmatig overuren, dus het wordt hoog tijd!

Nou, dat was het voor vandaag wel weer.
Heb aardig wat gedaan de laatste dagen, dus misschien is het maar goed, dat de machines voor onderhoud weg moeten. Verplicht vakantie misschien????????????
Fijne avond allemaal, Klazina

5 opmerkingen:

Vlijtige Lies zei

Wat een geweldige foto's.Vooral van je zoontje,heerlijk...maar ondertussen is je feliz wel erg mooi geworden.Pracht verjaardagskado.

Riny zei

Heerlijk ondernemend ventje met zulke roet handjes..haha Oppassen maar...
Je wist toch zeker niet wat je zag Klasina? Hij kijkt er nog zo heerlijk onschuldig bij.
Je hebt prachtige dingen gemaakt, en de Feliz is een plaatje.Schattige stofjes..
Je hebt hard gewerkt en dat in de vakantie.
Complimenten hoor...
Groetjes Riny

Riny zei

Hoi Klasina,
Vergeet ik helemaal om je te zeggen dat ik de Babyborn kleertjes zo leuk vind. Wat heb je die mooi gemaakt. Poppenkleertjes maken is zo pietepeuterig allemaal...En wat leuk dat Esther een BRUINE Babyborn gekregen heeft haha!!!
gr..Riny

janneke zei

hahaha ik vind de foto van je zoon helemaal geweldig!! ik heb zo,n dochter die zulke dingen doet.
Je dochter zal wel blij zijn met al die kleertjes.Ik mocht van morgen nog voor poppenmoeder spelen.Elisa kreeg haar bruine!! babyborn de kleren niet aan.
En die feliz: die is ook erg mooi geworden.Mooie stof ook.

Groetjes Janneke

Sabine zei

Inderdaad, je hebt héél wat gedaan de voorbije dagen! Wat een reeks poppenkleertjes! Toch leuk dat je daar al je restjes aan op kan!
En die Feliz, die is gewoon schitterend! Heel erg mooi. De stofjes vind ik écht super!

Wat een leuke foto en verhaal van je jongste spruit!

groetjes,
Sabine